Bebeklere balık ne zaman verilir? Bebeklere balık nasıl verilir ve nasıl pişirilir?

Anne karnına düştüğü ilk andan itibaren bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde Omega-3 etkin rol oynar. Bu ihtiyacı anne sütünden sonra giderecek olan besin kaynağı ise EPA ve DHA Omega-3 yağ asitlerini içerisinde bulunduran balıktır. 6 aya kadar sadece anne sütü içen bebek, 8. aydan itibaren balık yemeğe başlayabilir. Peki, bebekler için balık nasıl pişirilir? Bebeklere balık nasıl verilir?

Anne sütünden kesilmeye yakın bebekler de normal yetişkin yemeklerine geçmeye başlayabilirler. Balık yiyebilmesi için uzmanlar en uygun zamanın 8. aydan itibaren olabileceğinin altını çizdi. Dünya genelinde tıp doktorları anne sütü ile beslenen bebeklerde aylık kilo alımı 400-500 gr kadar (bazı durumlarda 300 grama kadar) devam ettiği müddetçe katı gıdaya geçilmemesini tavsiye etmektedirler. 

Bebeklere balık ne zaman verilir

Bebeklere balık ne zaman verilir

Bebeğiniz büyümeye başladıkça vücudunun daha hareketli ve çabuk yorulmadan, sağlıklı gelişimini tamamlaması için Omega-3'e ihtiyacı vardır. Özellikle anne sütünden tamamladığı Omega, anne sütü kesilmeye başladıkça vücutta açık olarak çıkacaktır. Bu açığı kapatmak için balık tüketiminin sağlanması gerekmektedir.

En kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktaları

BEBEKLERE BALIK NASIL VERİLİR?

Bebeklere balık yedirmek yedi ve sekizinci aydan itibaren başlanabilmektedir. Mezgit başta olmak üzere palamut, çupra, levrek gibi iri balıklar tercih edilmelidir. Uzmanların uyardığı nokta ise çiftlik balığı değil, deniz balığı tercih edilmesidir. Kılçığı çok iyi ayıklanmak kaydıyla hamsi, istavrit, çinekop, sarıkanat, barbun gibi balıklar da tercih edilebilir. Başka dikkat edilmesi gereken noktalar ise; balığın taze olmasına özen gösterin, kılçıklarını temizlediğinizden emin olun ve iyi pişmiş olduğundan emin olun. 

Bebeğiniz için balık bakarken ayrıca beyaz etli ve az yağlı olmasına da dikkat edin. Sürekli balık türünü değiştirin. Eğer yağlı bir balığa denk gelir de yemezse, daha önce severek yemeğe devam ettiği balıktan ona verin. 

Bebeklere balık nasıl verilir

Bebeklere balık nasıl verilir

BEBEKLERE BALIK NASIL PİŞİRİLİR?

Bebeğe balık yedirmek için haşlama yada ızgara yapılan balığın derisi ve kılçığı ayıklanıp, derisi çıkartılır. Balığın ne olursa olsun çok iyi pişmiş olduğuna ve kılçıklarını iyi ayıkladığınızdan emin olmadan çocuğunuza yedirmeyin. Ardından çorbasına koyulabilir, doğrudan et halinde de yedirebilirsiniz. 

Bebekler için balık nasıl pişirilir

Bebekler için balık nasıl pişirilir

Buharda, fırında, ızgarada ya da buğulama taktikleri ile balığınızı gönül rahatlığıyla bebeğiniz için pişirebilirsiniz. Uzmanlar bu konuda serbest bırakırken, asla kızartılmaması gerektiğini, kızartıldığında doymuş yağ oranının çok arttığını belirtti. 

Balık çorbası

Balık çorbası

Suda haşlayıp, çorba halinde de bebeğinize rahatça yedirebileceğinizi açıklayan uzmanlar, ayrıca yanına sebzeler de koyarak besin değeri yüksek bir öğünün çıkarabileceğini ortaya koydu.

Bebeğe balık yedirmek

Bebeğe balık yedirmek

BEBEKLERE NE KADAR BALIK VERMELİ?

Bebeğinizin şaşırmaması adına ilk tadım sürecinde 1-2 çay kaşığı kadar balık verebilirsiniz. Ardından 7 ve 8. aydan itibaren kibrit kutusu veya ızgara köfte büyüklüğünde yedirebilirsiniz. 

Bebeklere balık ne kadar verilmeli

Bebeklere balık ne kadar verilmeli

BALIKLA YOĞURT YENİR Mİ?

Bu toplumda oldukça yanlış anlaşılmış bir meseledir. Taze balıkla yoğurt yenilebilir. Bayat olduğunu düşündüğünüz balıkla sakın yoğurt yemeyin. 

Karın düzleştiren hurmalı yoğurt kürü! Sosyal medya bu tarifle çalkalanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Karın düzleştiren hurmalı yoğurt kürü! Sosyal medya bu tarifle çalkalanıyor

BİR YORUM YAPIN 0