Bebekli evin kuralları nelerdir? Bebekli evlere ziyaret edecekler için önemli tavsiyeler...

Bebekli evleri ziyaret ederken hem anne için hem de bebek için dikkat edilmesi gerek önemli hususlar vardır. Bebeğin bulunduğu ortamın hijyeni, düzenin sağlanması ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir enfeksiyona karşı misafirin en az anne kadar hassasiyet göstermesi gerekir. Peki bebekli evin kuralları nelerdir? İşte bebekli evlere ziyaret edecekler için önemli tavsiyeler...

Yeni bebek sahibi olan her anne-baba heyecanlıdır. Bebeğin hem psikolojik hem de fizyolojik olarak sağlıklı büyüyebilmesi için ebeveynlerin, "Bebeğimin ihtiyaçlarını nasıl karşılarım?", "Bebeğime nasıl davranmalıyım?" gibi hassasiyet barındıran davranışlarda bulunması çok olağandır. Yeni bebek heyecanını ve mutluluğunu anne-baba ile paylaşmak isteyenler de olur. Bunlar genellikle yakın akrabalar ya da dostlardır. Siz de eğer yakın bir akraba veya dost iseniz, ziyaret edeceğiniz bebekli bir evin kurallarına uymanız hem anne için hem de bebek için çok önemlidir. Henüz alışamadığı bir ortama (dünya) gözlerini açan küçük bir insanın hijyen koşulları dahilinde düzeninin oturması onun gelişime katkı sağlar. Dolayısıyla misafir gideceğiniz her bebekli aile, sizden bu konuda destek bekler. Bu içeriğimizde bebekli evin kurallarına yer verdik. Ayrıca önemli tavsiyelerde bulunduk.

Bebekli evin kuralları nelerdir?

Bebekli evin kuralları nelerdir?

Bebeklerde alerji nasıl anlaşılır? Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisine ne iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERBebeklerde alerji nasıl anlaşılır? Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisine ne iyi gelir?

BEBEKLİ EVİN KURALLARI NELERDİR?

Anne-babaların bebekleri konusunda en hassas noktaları sıraladık. İşte bebekli evlere ziyaret edecekler için önemli tavsiyeler...

  • Bebeği hoplatıp zıplatmadan nazikçe sevin!
     
  • Bebeği, yanak ve ellerinden öpmeyin!
     
  • Sigara içildiyse bebeğe kesinlikle yaklaşmayın!
     
  • Bir enfeksiyon aldıysanız ziyaretinizi erteleyin!
  • Bebeğin yanından yüksek sesle konuşmayın!
     
  • Bebeğin yanına cep telefonuyla yaklaşmayın!
     
  • Anne-babaya sormadan bebeği farklı yiyeceklere yönlendirmeyin!
     
  • Anne ve babanın bebeğini yetiştirme şekline müdahale etmeyin!

bebekli eve gideceklere tavsiyeler

bebekli eve gideceklere tavsiyeler

ANNE-BABALARA TAVSİYELER:

Bebeğinizi mümkün olduğunca dışarıdan gelmiş kişilerle, elini yıkamadan veya üzerini değiştirmeden temas ettirmeyin. Bebeğinizin ilk aylarında eve çok fazla misafir kabul etmemenizde fayda var.

BİR YORUM YAPIN 0