"Dünya Emzirme Haftası" nedir? Dünya Emzirme Haftası ne zaman? Emzirmenin önemi

Dünya üzerindeki en güçlü bağ kuşkusuz anne ile bebeği arasındaki bağdır. Bu bağın bir parçası olan emzirme ise annenin bebeğine verebileceği en güzel armağanlardan biridir. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için gerekli tüm ihtiyaçlarının sağlanmasını sağlayan anne sütü, bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. “Dünya Emzirme Haftası" adı altında kutlanan haftada da anne sütünün bebek üzerindeki önemi vurgulanmaktadır.

Bebeklerin en doğal ve en temel haklarından biri olan anne sütü ile beslenme, sağlıklı bir süreci için gerekli olan en önemli adımdır. Yapılan araştırmaların birçoğu anne sütünü yeterli alan bebeklerin ileride hastalığa yakalanma riskinin daha düşük olduğunu göstermektedir. Bebeklerin sağlıkları için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Emzirme işlemi bebek ve anne için faydalı olmasının yanı sıra aralarımdaki bağın güçlenmesi için de büyük önem taşımaktadır. Peki emzirmenin önemi nedir? "Dünya Emzirme Haftası" nedir ve ne zaman kutlanır? İşte detaylar...

Emzirme

Emzirme

Anne sütünün özellikleri neler? Anne sütündeki muhteşem keşifİLİŞKİLİ HABERAnne sütünün özellikleri neler? Anne sütündeki muhteşem keşif

"DÜNYA EMZİRME HAFTASI" NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIR?

"Dünya Emzirme Haftası", Türkiye'nin de içinde bulunduğu 120'den fazla ülkede her yıl, ağustos ayının ilk haftası (1-7 Ağustos arası) kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından ilan edilen bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar ve ülkelerin sağlık bakanlıkları bebek ve çocuk gelişiminin temeli olan anne sütünün doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca tek başına verilmesini, 6.aydan sonra ise tamamlayıcı besinler ile birlikte verilmesini ve en az 2 yaşına kadar devam edilmesi gerektiğini önermektedir.

Dünya Emzirme Haftası nedir

Dünya Emzirme Haftası nedir

COVID-19 pandemisi ile birlikte salgınlar gibi olağanüstü durumlarda anne sütü ile beslenmenin sürdürülmesi ve korunmasının önemi yeniden vurgulanmıştır. Her zaman temiz ve hazır olan anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur ve pandemi dönemi gibi olağanüstü dönemlerde bebeğin hastalanmasını önlemede yardımcı olur. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesinin yaygınlaştırılması için kurulmuş olan WABA (Emzirme Eylemi için Dünya İttifakı) bu yıl emzirme haftası için "Emzirme için adım atın: Destekleyin ve eğitin" sloganını kullanarak, sağlıklı toplumlar oluşturmak için; bebeklerin anne sütü ile beslenmesinin arttırılması adına bireylerin bu konuda eğitim almalarının ve bilinç oluşturarak toplumda öncü olmalarının önemini vurgulamaktadır.

Dünya Emzirme Haftası ne zaman kutlanır

Dünya Emzirme Haftası ne zaman kutlanır

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI : ANNE SÜTÜ İLE BESLENME
HER BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR

  • Bebeğin fiziksel ve ruhsal sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun bileşimdedir.
  • Emzirmenin doğumdan sonra hemen başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır.
  • Doğumdan sonra hemen emzirme ile annede doğum sonu kanamalar çabuk kesilir, memelerde şişme ve iltihaplanma olmaz, lohusalık kolaylaşır.
  • İlk 6 ayda bebeğe ek sıvı ya da besinlerin verilmesi, annenin süt yapımını ve anne sütünden yararlanımı azaltır.
  • Doğumdan sonra ilk 6 ayda yalnız anne sütü ile beslenen ve en az iki yaşında kadar emzirilen bebekler başta ishal olmak üzere mikroplu hastalıklara daha az yakalanırlar, bebeklik döneminden sonra da daha az hastalanırlar.

 Emzirmenin önemi nedir

Emzirmenin önemi nedir

FOREO SERUM SÉRUM SERUM ne işe yarar? FOREO SERUM SÉRUM SERUM nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

FOREO SERUM SÉRUM SERUM ne işe yarar? FOREO SERUM SÉRUM SERUM nasıl kullanılır?
Dümdüz bir karın için 5 günde 3 kilo verdiren detoks tarifi! Bütün ödemi yok eden mucize tarif

İLİŞKİLİ HABER

Dümdüz bir karın için 5 günde 3 kilo verdiren detoks tarifi! Bütün ödemi yok eden mucize tarif
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0