Barbie furyası şimdi de bebek isimlerini etkiledi! "Barbiemania" akımı...

Daha önce krizlere yol açtığı bilinen Barbie filmi adeta bir akım haline geldi. Tüm dünyada etkisini gösteren "Barbie" akımı şimdi de bebek isimlerinde etkisini gösterdi.

Nisan ayında yayınlanan ilk fragmanla birlikte gündem olan ve yapılan reklam çalışmalarıyla birlikte sık sık konuşulan Barbie filmi adeta bir furya haline geldi. Kıyafet ve aksesuarlardan yiyeceklere, güzellik ürünlerine hatta protesto gösterilerine kadar birçok alanda etkisini gösteren Barbie çılgınlığı, son olarak cenazeleri etkilemesiyle gündem olmuştu. El Salvador'da bir cenaze evi, Barbie resimleriyle süslenmiş pembe tabutlar üretmeye başlamıştı. İlginç pazarlama çalışmaları yapılan Barbie akımının son olarak bebek isimlerini de etkilediği görüldü.

Barbie akımı

Barbie akımı

Barbie çılgınlığında gelinen nokta pes dedirtti! Barbie temalı tabutlar üretilmeye başladıİLİŞKİLİ HABERBarbie çılgınlığında gelinen nokta pes dedirtti! Barbie temalı tabutlar üretilmeye başladı

ŞİMDİ DE BEBEK İSİMLERİNİ ETKİLEDİ!

Tam olarak bir çılgınlık haline gelen Barbie akımı tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. ABD'de bir bebek ismi sitesi olarak bilinen Nameberry, Barbie ismini araştıranların sayısında adeta bir patlama yaşandığını açıkladı. Sitenin verilerine, göre "Barbie" isminin aranması, filmin nisan ayında gösterilen ilk fragmanından bu yana yüzde 603 oranında artış gösterdi. "Ken" isminin aranması da yüzde 293 daha çok oldu. Nameberry Yayın Yönetmeni Sophie Kihm konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Barbie ve Ken gibi eski isimler pek kullanılmıyordu ama film nedeniyle 2023'te patlama yaşanarak çok tercih edilebilir ve yılın en çok kullanılan isimleri olacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Barbie akımının bebek isimlerine etkisi

Barbie akımının bebek isimlerine etkisi

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Emre Karadavut 8 ay önce

İzlenmemesi ve çocuklara izletilmemesi gereken tamamen zaman kaybı olan bir film

Toplam 1 beğeni

mrt 8 ay önce

bu filmi iyi araştırın oyuncuların hepsi ya lgbt yada lezbiyen çocuklarınızı uzaktutun bu yapımdan

Toplam 1 beğeni