BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu? 2023 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?

18-19 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan BİLSEM sınavlarına ilişkin araştırmalar hız kazandı. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrası birçok sınav ertelendi. Binlerce çocuk "BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu?" sorularını merak ediyor. Peki BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu? 2023 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olan BİLSEM sınav tarihleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremi eğitim başta olmak üzere birçok faaliyete ara verilmesine sebep oldu. Dolayısıyla veliler ve öğrenciler BİLSEM sınavı tarihleri hakkında araştırma yapıyor. Depremin yaraları sarılmaya devam ederken eğitimin de mümkün olduğu müddetçe sürdürülmesi planlanıyor. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak, ertelendi mi?

BİLSEM sınav tarihleri ertelendi mi

BİLSEM sınav tarihleri ertelendi mi

Sınava girmeden önce okunacak dualar! Zihin açıklığı ve başarı için kısa sınav duaları...İLİŞKİLİ HABERSınava girmeden önce okunacak dualar! Zihin açıklığı ve başarı için kısa sınav duaları...

BİLSEM SINAVI 2023 ERTELENDİ Mİ, NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri sınavı (BİLSEM)11-12 ve 18-19 Şubat tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Ancak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle BİLSEM sınavları da ertelendi. MEB'den BİLSEM Genel Yetenek Ön Değerlendirme sürecine ilişkin duyuru yapıldı. Ancak, sınavların ne zaman yapılacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

BİLSEM nedir

BİLSEM nedir

BİLSEM NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir BİLSEM olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bulunmaktadır.

Gece uyurken deprem olursa nasıl korunmalıyız? Deprem öncesi ve sonrası alınabilecek önlemler?

İLİŞKİLİ HABER

Gece uyurken deprem olursa nasıl korunmalıyız? Deprem öncesi ve sonrası alınabilecek önlemler?

BİR YORUM YAPIN 0