Gece uyurken deprem olursa nasıl korunmalıyız? Deprem öncesi ve sonrası alınabilecek önlemler?

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş ve 10 ilimizde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası birçok kişi hayatını kaybetti. Peş peşe yaşanan bu felaketler sonrasında birçok kişi gece deprem olursa nasıl hayatta kalmalı sorusuna yanıt arıyor. Peki, gece uyurken deprem olursa ne yapılmalı? İşte deprem öncesi ve sonrası alınabilecek önlemler:

Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da meydana gelen deprem sonrası birçok kişi hayatını kaybetti. Daha çok can kayıplarının olması bir kez daha kişilerin kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmemelerinden kaynaklandığını ortaya koydu. Uzmanlar, özellikle gece uyurken meydana gelen depremlerden önce ve sonra nasıl davranmak gerektiğini bilmenin çok önemli olduğuna ve asla panik yapmamak gerektiğine dikkat çekiyor. konusunda dikkat çekiyor. Deprem felaketinden önce ve sonra ne yapılması gerekiyor. İşte gece uyurken meydana gelen depremlerde yapılması gerekenler:

Deprem anında yapılması gerekenler nelerdir? Depremde hayatta kalma yöntemleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERDeprem anında yapılması gerekenler nelerdir? Depremde hayatta kalma yöntemleri nelerdir?

DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

- Gece yatarken telefonunuzu şarjı dolu bir şekilde yanınızda bulundurun.

- Arama kurtarma çalışma ekipleri öncelikli olarak yatak odası ve çocuk odasına baktığı için odalarınızdan ayrılamayın.

- Deprem esnasında ayakta, kiriş altlarında, merdiven boşluklarında veya koridorda durmayın.

gece uyurken deprem olursa ne yapmalı

gece uyurken deprem olursa ne yapmalı

- Kapandığınız esnada yatak üzerinden battaniye, yastık alıp kendiniz koruyun.

- Kış aylarında kesinlikle kalın kıyafetlerle uyuyun.

- Bir deprem çantanızı yatağınızı yanında mutlaka bulundurun.

deprem öncesi ve sonrası ne yapılmalı

deprem öncesi ve sonrası ne yapılmalı

- Sarsıntılar bitmeden bulunduğunuz yerden ayrılmayın. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, baş ve enseyi koruyacak şekilde KAPAN, düşmemek için sabit bir yere TUTUN hareketini yapın.

- Ve son olarak; hayat küçücük belli belirsiz anlardan ibaret bu yüzden kimseyle küs kalmayın, sevdiklerinize sarılın...

BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu? 2023 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?

İLİŞKİLİ HABER

BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu? 2023 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0