Dekorasyonda yeni trend; Terrarium

Bahçelerin yeni modası olan terrarium nasıl yapılır? Evde kolayca terrarium yapmak için bu adımları takip edin.

Normal şartlarda evde bakılamayan bitkileri terrarium içerisinde bakabilirsiniz. Terrariumu satın alabileceğiniz gibi evde kendinizde yapabilirsiniz. 

Malzemeler

Tercihe göre istediğiniz bitkiler

Terrarium kabı

Küçük taş veya çakıl taşı

Torf

Mangal kömürü

Süslemek için küçük oyuncaklar

Yapılışı

Kullanacağınız kabı güzelce yıkayıp, kurutarak işe başlayın. Kabınızın en altına kullanacağınız taşları yerleştirin. Çakıl taşları fazla suyu çekecek ve bitkilerin dik durmasını sağlayacak.

Çakılların üzerine bir kat toprak parçalanmış mangal kömürü yerleştirin. Mangal kömürü Terrariumun içerisinde oluşabilen küf ve bakterinin önüne geçecektir. Kömürün üzerine torf dökerek iyice bastırın.

Daha sonra bir çubuk yardımıyla toprağa delikler açarak bitkilerinizi dikin. Bitki seçerken çicekçinizden yardım alırsanız daha sağlıklı olur. Son olarak da terrariumu istediğiniz gibi sülemek kalıyor. Süsleme aşamasında herşeyi kullanabilirsiniz. Burda sizin hayal gücünüz devreye giriyor.

Terrariumu sürekli sulamak doğru değildir. Çakıl taşlarını ve ortamdaki nemi hesap ederek çiçekleri sulayabilirsiniz. Terrariumu direk güneş altında ve kalorifer kenarı gibi çok sıcak yerlerde muhafaza etmeyin.

BİR YORUM YAPIN 0