Yazlık evler için en şık dekorasyon önerileri

Yaz aylarının sahip olduğu enerjiyi, yazlık olarak kullandığınız evlerinizin her köşesinde uygulayabilmeniz oldukça kolaydır. Bunun için doğru dekorasyonları uygulamanız yeterlidir. Yazlık evlerinizde sezonun etkisini yansıtmanızı sağlayacak dekorasyon fikirlerinin detayları haberimizde.

Yazlık evlerin dekorasyonunda farklılık oluşturabilmek, doğru renk - desen ve tasarımları kullanmakla mümkündür. Ev içerisinde yazın hareketliliğini sade bir dekorasyonla yansıtabilirsiniz. Yazlıklar denilince akla ilk olarak salonlar gelir ancak evin diğer bölümleri için de önereceğimiz dekorasyon detayları geçerlidir. Duvar, perde, nevresim takımları, minder ve koltuk örtüleri gibi pek çok detayda yazın trendlerine yer verebilmeniz mümkündür. Bu sezonun trendi açık ve yumuşak tonda renk ve desenler oluyor. Daha koyu renkleri tercih edenler için ise mavi ve kahverengi ön planda duruyor.  Bu renkleri sadece evlerin içerisinde değil bahçe ve havuz kenarı dekorasyonlarında da değerlendirebilirsiniz. 

Farmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERFarmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenler

  • Bu yaz için öne çıkan tonlar genel olarak turuncu, sarı, mavi, kahverengi ve yeşil oluyor.
     
  • Desen konusunda dal, yaprak ve çiçek tasarımları tercih edilebilir.
     
  • Yazlık evlerin mevsim şartlarına uygun şekilde düzenlenip temizlenmesi ve sezon trendlerine uygun tarzda bir dekorasyona sahip olması önemlidir.
     

Peki yazlık evler için nasıl bir dekorasyon uygulanabilir?

YAZLIKLAR İÇİN DEKORASYON FİKİRLERİ

Geçen sezondan bu yana trend desenler arasında floral desen yer alıyor. Floral desenler, özellikle klasik mobilyalarla şık bir uyum sağlıyor. Çünkü bu birleşimden nostaljik bir hava oluşabiliyor. Daha modern veya minimalist parçalarla birleştirildiğinde ise eklektik dekorasyon oluşturulmuş oluyor.

Yatak odası dekorasyonunda farklılıklara yönelinebilir. Yataklar kış boyunca pencere önlerinden uzak kalır. Ancak bahar ve yaz ayları için yatakların konumu tam olarak pencere önleri olur. Dinlenme alanları güneşi rahatlıkla görebiliyor olmalı. Bu insan vücudu için verimlidir. 

Duvar renklerinde de daha canlı tonların tercih edilmesi gerekir. Pastel ve soft renklerden uzak durulmalıdır. Tıpkı koltuk, nevresim kumaşlarında ve minder yüzlerinde olduğu gibi duvarlarda da doğayı temsil eden desenler kullanılabilir. Bunun için canlı duvar kağıtları tercih edilebilir.

Banyo dekorasyonunda, 1990'ların modasına yönelinebilir. Duvar taşları üzerinde çiçek desenleri kullanımı, bahar dekorasyonunda 2020 sezonu için oldukça şık duracaktır. Bunun dışında doğal taş desenli çanak lavabolar ile canlı renklerde havlular ile de dekorasyon tamamlanabilir.

Mutfağınız dekorasyonunda ise dolaplara yönelinmelidir. Dolaplar için renk olarak ekru, bej, krem ve beyaz tonları ideal olacaktır. Mutfak pencereleri önüne renkli plastik kaplar içerisine yerleştirilmiş çiçekler yerleştirilerek, doğal bir ortam oluşturulabilir.

2020 yılında modada olduğu kadar dekorasyonda da trend renk klasik mavi olarak belirlendi. Klasik maviyi bahar dekorasyonunda kullanırken, beyaz ile uyumundan yararlanılabilir. 

Daha doğal bir ev ortamı oluşturmak için ahşap dekorasyonundan yararlanılabilir. Doğal ahşaptan yapılan yemek masaları, koltuk modelleri, ince kilim ve hasır modelleri istenilen doğallığın oluşmasını sağlar.

 Yazlık evlerde mobilya satın alırken konfora ve hafifliğe önem verin. Ayrıca kalabalık değil az eşyalı bir oda dekorasyonu uygulayın. Bu sebeple kolay taşınabilen, yeri değişebilen ve neme dayanıklı mobilyalar satın alın. Keten, nefes alan kumaşlardandır. 

Yazlık evlerde eşyaların kolay yerleşip hareket ediyor olmasıyla birlikte pratik olmaları da önemlidir. Bu yüzden her şeyi kolay temizlenebilen parçalardan seçin. Örneğin perdeleriniz kolay çıkarılabilen modellerden olmalı. Hasır perde, bambu ve stor bu anlamda doğru tercih olur. 

Odalara şıklık katan bir başka şey ise aydınlatmalardır. Ayaklı vantilatörler ve tavan pervaneleri hem evde hava akımını sağlar hem de klima etkisi vererek şıklık katar. Bu modellerin serinletmek kadar sıcaklık verme etkisi de vardır.

BİR YORUM YAPIN 1

İYİ BİRİ 3 yıl önce

iyi

Toplam 1 beğeni