Farmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenler

Kasaba evi dekorasyonu olarak da bilinen Farmhouse, yazlık evler için uygulanabilecek en doğru dekorasyonlardandır. Peki Farmhouse nedir ve nasıl uygulanır? Farmhouse dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenleri yasemin.com'da bulabilirsiniz.

Dekorasyonda her yıl yeni trendler ortaya çıkıyor. Bu trendler, gündelik yaşama ve mevsimsel geçişlere göre ortaya çıkıyor. Adı son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanan Farmhouse dekorasyonu da bunlardan biri oldu. Rahat ve kendi halinde hissini temsil eden bu tarz aynı zamanda sıcak bir ortamın oluşmasını da sağlar. Modern kalıplardan uzak olan bu tarz daha çok köy evleri ya da yazlıklar için ideal bir dekorasyondur. Çiftlik evleri görünümünü andırdığı için çiftlik ev dekorasyonu olarak da bilinebilmektedir.

Somon rengi ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileriİLİŞKİLİ HABERSomon rengi ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri

  • Farmhouse dekorasyonda pratiklik etkilidir. Uygulaması da kullanımı da oldukça kolaydır.
     
  • Havadar bir etki oluşturur. Bu nedenle yaz ayları için ideal bir yazlık dekorasyon stilidir.
     
  • Nostaljik bir yapısı bulunmaktadır. Kullanılan renkler çoğunlukla nötrdür.
     

Farmhouse dekorasyon nedir?

Farmhouse dekorasyon nedir?

Farmhouse dekorasyonda nötr renkler tercih edilir. En çok kullanılan ise ahşap tonlardır. Ahşap tonların sofistik etkisini pekiştirmek için beyaz renk tercih edilir. Beyaz ve ahşap tonları iyi bir ikili oluşturur. Ara renk olarak gri de tercih edilebilmektedir.

FARMHOUSE DEKORASYON NASIL UYGULANIR?

Kasaba evi mantığı ile uygulanan ve temeli Kanada'ya dayanan Farmhouse dekorasyonda Kanada kültürünün izlerini taşıyan bazı adımlar da uygulanabilmektedir. Mantığı pratiklik üzerine kurulu olan bu dekorasyon aynı zamanda fayda da sağlamış olur. 

Farmhouse dekorasyon için en çok kullanılan uygulamalar sırasıyla şöyledir:

Bu evlerde ahşabı anımsatan her şey kullanılır. Apron lavabolar ve ahşap yemek masaları en çok tercih edilenlerdendir. Bu ürünlerin yapımında klasik ahşap ürünleri kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu evler için antika ürünler kullanılarak şık ve göz alıcı bir aksesuar kullanımı sağlayabilirsiniz.

 

 

Rahatlığın ön planda oluşu koltuk ve yataklara da sirayet eder. Bu dekorasyonda şıklığa değil rahatlığa bakılarak koltuk ve yatak alınır. Aynı durum sandalyeler için de geçerli olur.

Koltuk kılıfları ve yastıklarında nötr renkler de olmakla birlikte beyaz renge daha çok yer verilir. Bu dekorasyonda kullanılan kılıf ve kumaşlar rahat olmalarının yanında kolay temizlenebilir oluşlarıyla da dikkat çekerler.

Dünyanın ilk üniversitesi Karaviyyin Camii nerede? Karaviyyin Camii tarihi

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın ilk üniversitesi Karaviyyin Camii nerede? Karaviyyin Camii tarihi

BİR YORUM YAPIN 0