Aspiratör mü davlumbaz mı?

Mutfağınızı yemek kokulardan korumak için hangisi en iyi; aspiratör mü davlumbaz mı? Hangi havalandırma sistemi daha güçlü?

Ankastre setlerin en kritik parçası mutfağın havalanmasını sağlayacak olan davlumbaz aspiratör veya ocak üstü aspiratördür. Peki, ihtiyacınızın aspiratör mü davlumbaz mı olduğuna nasıl karar vereceksiniz?

Aspiratör ve davlumbaz arasındaki fark yalnızca görüntü farklılığı ve modeline göre değişen hava çekiş gücüdür. Davlumbazlar, aspiratörlere göre daha güçlü motorlara sahip oldukları için hava çekiş gücü yüksektir.

Aspiratör, dolap altına takılarak yerden tasarruf etmenizi sağlar. Küçük mutfaklar için ideal olan aspiratör, davlumbazdan farklı olarak 2 adet aydınlatma lambasına sahiptir.

Davlumbaz, bacalı yapısıyla dolaplarınızdan birini feda etmenize sebep olacak ve bir çıkış alanına ihtiyaç duyacaktır. Aspiratör ise çıkış alanına ihtiyaç duymaz çünkü karbon filtreleriyle havadaki kokuyu temizleyerek havayı tekrar mutfak ortamına verir. Karbon filtrelerin ise 6-12 ayda değişmesi gerekir. Davlumbazların ise yağ tutucu filtrelerinin yıkanabilir olması önemli bir ölçüttür.

 

Vazo çiçeklerinin solmaması için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Vazo çiçeklerinin solmaması için ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 0