Çocuk odasını dizayn ederken dikkat edilmesi gerekenler?

Çocuklarınızın çalışma motivasyonunu arttırmak ve başarılı bir okul hayatı geçirmesi için odasının dekorasyonuna dikkat etmelisiniz. İşte okul çağındaki çocukların oda dekorasyonu nasıl olmalı? detaylar...

Okula yeni başlayan çocuklarınızın odaları, başarılı olmalarında en büyük rol oynayan yerlerdir. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için okul çağındaki çocukların motivasyonunu arttıracak dekorasyon önerilerini sizler için araştırdık.

İşte çocuklarınızın kendi alanlarında çalışmaktan sıkılmayacağı oda düzenleri...

AÇIK RENKLER İLK TERCİHLERİNİZ ARASINDA OLMALI

Koyu renkler yorucu olduğundan uyku getiren bir özelliğe sahiptir.Ayrıca strese ve dikkat dağınıklığına yol açabilir. Bu nedenle odanın açık renkte olmasını sağlayınız. Karanlık odalardan kaçınınız.Parkeler için pastel tonlarını tercih edebilirsiniz.

YER DÖŞEMELERİNE ÖZEN GÖSTERİN

Kolay temizlenebilen bir döşeme seçimine özen gösteriniz.Ahşap döşemeler odaya yeni bir ahenk getirebilir.Duvarlarınıza uyum sağlayan bir parke seçimi odanın rahat ve geniş görünmesine yardımcı olabilir.

KARIŞIK DESENLİ HALILAR SEÇMEYİN

Karışık desenli halılar çocuğunuzun gözlerini yorabilir veya motivasyon dağınıklığına yol açabilir. Odaya renk katmak için çocuğunuzun sevdiği renk ya da ona uygun açık tonlarda bir renk halı kullanabilirsiniz.

ÇALIŞMA MASANIZI DOĞRU SEÇMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Odaya uyum sağlayabilecek bir çalışma masası seçebilirsiniz.Ahşap veya açık kahve tonlarında hazır bir masa alabilirsiniz. Ofis mobilyaları satan mağazalarından istediğiniz ebatlarda çalışma masasıyla odanın temel ihtiyaçlarını tamamlayabilirsiniz. Bel ve ayak destekli bir sandalye ile çalışma ortamını konforlu hale getirebilirsiniz.

MASA LAMBASINI UNUTMAYIN

Çalışma masasında bulunan lamba, çalışma için çok önemli bir araçtır. Gözlerin yorulmasını önler. Çocuğunuzun okumasına veya rahat hareket etmesine engel olmayacak bir ebatta lamba seçiniz. Oda tavan ışığının beyaz olmamasına dikkat ediniz. Beyaz renk bir süre sonra gözleri karıncalandırabilir ve strese neden olabilirler.

ODAYI KÜTÜPHANEYE ÇEVİRMEYİN

Kalabalık eşyaların olduğu bir ortamda çalışmak,çocuğunuzun kafasını karıştırabilir. Kendini baskı altında hissedebilir. Baskı altında hissettiği için çalışmasını olumsuz etkileyebilir.

BÖLMELİ DOLAPLARI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Çocuğunuzun odasında saklama alanları çok olan bölmeli dolaplar tercih edebilirsiniz. Dosyalarını,kalemleri,araç ve gereçleri için ayrı bölümü sahip olması onun düzen içinde çalışmasına yardımcı olabilir. Etrafta çok eşya olmasına engel olunuz. Çok fazla eşya sıkılmasına neden olabilir.Bu sayede çocuğunuz aldıklarını düzenli bir şekilde saklayabilir.

TEKNOLOJİYİ UZAK TUTUNUZ

Çocuğunuzun odasında televizyon veya oyun oynayabileceği elektronik araçları ortadan kaldırınız.Ders çalışmasını olumsuz etkileyeceği gibi dikkat problemine de neden olabilir.Ders çalışma saati bittikten sonra kullanmalarına izin verebilirsiniz.

ODAYI YEŞİLLENDİRİN

Odaya çiçekler koyarak motivasyonun artmasına sebep olabilirsiniz. Çünkü motivasyonun ve başarının rengidir. Çocuğunuzun stresini alabilir ve çalışmasını kuvvetlendirebilir.Onların bakımı ile uğraşmak aynı zamanda zihnin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Kokulu üzümün nedir ve faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kokulu üzümün nedir ve faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0