Dekorasyonda yapılan bazı hatalar

Evi dekorasyon ederken bazı ufak tefek yapılan hatalar hem görselliği etkiliyor hem de evde ferah bir ortama sahip olmamıza neden olabiliyor. Dekorasyonda yapılan bu yanlışlar nelerdir?

Dekorasyon, göze hitap ettiği kadar içerisinde bazı kuralları barındıran bir alandır. Zevkimize göre yaptığımız her dekorasyon görsel olarak doğru bir seçim olmayabilir. Bu nedenle zevkinizin ve bazı görsel kuralların harmanlanması ile ortaya doğru bir seçim çıkartabilirsiniz. Dekorasyonda yapılan yanlışlar nelerdir? Dekorasyonda hangi stil hangi renk tonlarını içerir? Ev en doğru şekilde nasıl dekore edilir? Bu ve benzeri sorulara olan yanıtları sayfamızın içeriğine göz atarak ulaşabilirsiniz.

DEKORASYONDA YAPILAN YANLIŞLAR:

- Salonda sık rastlanan yanlışlıklar arasında bir pastel rengin birden fazla kullanılması veya karma karışık gereksiz sayıda aksesuarların olması olabiliyor. Pastel renkli bir koltuk seçiminizi açık renkli pastel tercih ettiyseniz açık renkli bir koltuk ile kombin yaparak görselliği çok boğmamış olabilirsiniz. Çok fazla aksesuar yerine sade bir çiçek ile süsleme yapabilirsiniz.

- Mutfak neredeyse günümüzün çoğu zamanın geçtiği yerlerden biridir. Mutfak dekorunda yapılan en büyük yanlışlık birden fazla rengin bir arada kullanılması olabilir. Tek sabit bir dolap rengi seçerseniz hem gözünüz yorulmayacak hem de temizlik yaparken oldukça rahat edeceksiniz.

- Yatak odasında canlı ve hareketli renklerin kullanımın tam tersine uyumanıza yardımcı olacak renkler seçmelisiniz. Siyah ve lacivert bunu en iyi taşıyan bir örnek olarak sunulabilir. Birbirine uyumlu tonlara sahip olan bu dekor aynı zamanda size sakinlik katarak uyku düzeninize de olumlu etki sağlayabilir.

- Banyoda uygulanan en büyük yanlışlık şüphesiz tek düze renk seçimidir. Dolap kapaklarını canlı bir renk seçerseniz duvar ve duşakabin rengini krem, bej veya beyaz seçiminden yana kullanabilirsiniz. Hem ortama canlılık kazandıracak hem de sakinleştirici yapıyı kaybetmemiş olacaksınız.

Çatlak mermer tezgahı nasıl yapıştırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çatlak mermer tezgahı nasıl yapıştırılır?
Sezonun en trend yatak odası dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en trend yatak odası dekorasyon fikirleri
2019'un komodin modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019'un komodin modelleri
2019 ev dekorasyonunda retro kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

2019 ev dekorasyonunda retro kullanımı

BİR YORUM YAPIN 0