Konforlu bir ev için dekorasyon önerileri

Ev dekorasyonları hem ruh haline hem de yaşam standartlarına yönelik olumlu bir çizelge sunar. Yapılan dekorasyonlar ev içerisinde, daha ferah bir görünüm oluşmasını sağlar. Kalabalık görüntülerden sıyrılıp daha minimal ve estetik bir görünüm sağlanması mümkün olacaktır. Bu durum aynı zamanda yaşam kalitesini de yükseltir.

Konforlu bir ev fikri, herkes için farklı bir tanıma sahiptir. Kimi insan konforlu bir evde ayaklarını rahatlıkla uzatabileceği bir koltukta oturup televizyon izleme rahatlığını arar, kimi insan da teknolojinin uzağında ailesiyle yumuşak bir minderin üzerinde oturup keyifli bir vakit geçirmeyi ister. Herkes için konforun tanımı farklı ancak uygulama şekli aynıdır. Konforlu bir ev ortamı oluşturabilmek için, basit adımlarla kolay bir dekorasyon tercih edilebilir. Sizler için içeriğimizde, evlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz konforlu ev dekorasyonu önerilerini derledik. İşte adım adım konforlu ev dekorasyonu oluşturmanın yolları:

KONFORLU EVLER İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

Evinizin bir köşesi, dinlenme alanınız olmalıdır. Bu alanlarda çoğunlukla L koltuk modelleri tercih edilir. Eğer televizyon seyredip keyif yapmak ya da uzanıp kitap okumak isteniyorsa, bu alanın duvar kısmına minik bir televizyon takılabilir ya da raf sistemiyle kitaplar dizilebilir.

Kitaplarla birlikte filmler de raflara dizilebilir. Duvara montelenmiş, içe gömülmüş boydan boya kaplı dolaplar da, raf dışında tercih edilebilir. Yine bu dolapların içerisine de  televizyonlar yerleştirilebilir.

Bahar ve yaz sezonunda en çok balkonlar kullanılır. Bu bölgede küçük de olsa minderle bir oturma alanı oluşturulabilir. Eğer uygunsa L koltuklar da, balkonda rahat bir alan oluşturabilmek için idealdir.

Ev içerisinde doğru bir aydınlatma, ortamın ruh halini değiştirmek için önemlidir. Daha soft renkler, göz yormayacak bir ışık etkisinin oluşturulmasını sağlar. Bu nedenle ışığı daha az keskin olan aydınlatmalar tercih edilmelidir.

Konforlu bir ev dekorasyonu için son olarak yapılabilecek şey, kalabalıktan uzak durulmasıdır. Sade ve yeteri kadar eşyanın bulunduğu bir ev dekorasyonu, her zaman için ideal olandır. 

BİR YORUM YAPIN 0