Buzdolapları için raf düzenleme önerileri

Kurban Bayramı'nda beyaz eşyalar içerisinde sık kullanılan ve kullanım açısından alana en çok ihtiyaç duyulan, buzdolaplarıdır. Peki buzdolabı içi dekorasyonu nasıl olmalı? Buzdolaplarında geniş alan açmanın yolları nelerdir? İçeriğimiz içerisinde, gündelik hayatta da işinize yarayacak, buzdolabınızı rahatlıkla kullanmanızı sağlayacak buzdolabı içi dekorasyon önerilerine yer verdik.

Kurban Bayramı'nda en sık kullanılıp enerji harcayan beyaz eşya, yemekleri içerisine sığdırmak konusunda özel çaba harcanan ve kurban etlerinin buzluk kısmına yerleştirildiği buzdolaplarıdır. Buzdolaplarını daha kullanışlı hale getirmek için belirli dekorasyon önerileri mevcuttur. Meyve, sebze, kahvaltılık, içecek, kavanoz ve daha birçok şeyi içerisinde tutan buzdolaplarını dizayn etmek zor görülebilir ancak, bu algıyı yok etmenin basit ama etkili yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemde sebze ve meyve alanları, yönelmeniz gereken ilk alanlar olacaktır. Onları hem daha uzun süre kullanmak hem de alandan kazanmak için, kesinlikle poşet içerisinde ve ıslak bir şekilde yerleştirme yapmanız veya vakumlu kaplarda tutmanız gerekir. Böylece tezgahlarınız ve raflarınız üzerinde oldukça yer açılmış olur. Dolabınızı daha kullanışlı hale getiren buzdolabı içi raf düzenleme önerileri, tüm detaylarıyla haberimiz içerisinde yer alıyor. 

BUZDOLABI İÇİ DEKORASYON ÖNERİLERİ

Buzdolabı içi nasıl yerleştirilir

Buzdolabı içi nasıl yerleştirilir

Yumurtalarınızı yerleştirirken yalnızca yumurtalık alanlarını kullanın. Ancak oraya kesinlikle limon vb. maddeler koymayın. Çünkü yumurta kabuklarındaki bakteriler geçebilir. 

İçecekleriniz için raflara takılan içecek raflıklarını tercih edin. 2 ya da 3 hazneli olan bu raflıklar, içeceklerin alanda fazla yer kaplamamasını sağlar. 

buzdolabı düzenleme fikirleri

buzdolabı düzenleme fikirleri

Sebze, meyve dışında tatlı, kahvaltılık vb. ürünleri küçük plastik kaplara yerleştirin. Her ürün için kod görevi görecek şekilde farklı renkler tercih etmeniz, buzdolabı içerisinde bir düzen oluşturmanızı ve aradığınızı rahatlıkla bulmanızı sağlar.

Yumurtalarınızı rafa dizdikten sonra ortada kalan yumurta kartonunu, sosları dizmek için kullanın. Tek bir parçanın yumurta yerleştirilen her bir bölümüne; hardal, ketçap, mayonez gibi sosları yerleştirin. Böylelikle soslar sebebiyle oluşan raf sıkışıklığını ortadan kaldırmış olursunuz.

Buzdolapları içerisinde şişeleri yerleştirmek için tel raflar bulunur. Ancak bazı buzdolaplarında bulunmaya biliyor. Şişelerin sabit bir şekilde durmamasının verdiği dez avantajı ortadan kaldırmak için, dosya tutucuları kullanabilirsiniz. Bu sayede şişeler bulundukları yerde sabit kalabileceklerdir.

Kurbanlık etlerinizi buzlukta saklarken, hepsini ayrı ayrı yerleştirmek yerine üst üste ya da tek bir poşet içerisine yerleştirerek dizmeniz, alandan kazanmanızı sağlayacaktır.

Evde dergi ve kitaplık nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde dergi ve kitaplık nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0