Sarı renk ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri

Evinize gelecek olan kişileri, daha şık ve daha havalı bir dekorasyonla ağırlamak, oldukça dikkat çekici olur. Bu görünümü sağlamanın en basit yolu, kullanılan renk için doğru bir dekorasyon sağlamaktır. Bu içeriğimiz içerisinde, sezonun rengi sarı ile yapılabilecek en güzel ve şık ev dekorasyonu önerilerine yer verdik. Sarı renk dekorasyonunda uygulanması gereken fikirler, tüm detaylarıyla haberimizde.

Kış sezonundan çıkıp ilkbahar dönemine doğru adım atmış bulunuyoruz. Mart ve Nisan aylarının çağrıştırdığı renklerden biri de sarıdır. Sarı renk, ilkbahar döneminde evlere hem canlılık hem de sadelik katma konusunda ideal bir tondur. Salon, yatak odası, koridor ve mutfaklar... Sarı renk, evin her alanına oldukça uyum sağlayan yönüyle dikkat çeker. Peki sarı renkler için nasıl dekorasyonlar uygulanabilir? Sarı renk ile uyumlu tonlar hangileridir? Evler için sayısız dekorasyon fikri bulunur ancak hepsini uygulamak mümkün değildir. Bir evin kimliğini kazandıran en önemli şey, mobilya ve aksesuarların sahip oldukları tasarımlar ve renklerdir. Bu sebeple yer verdiğimiz öneriler sizler için altın değerinde olacaktır diyebiliriz. Öyleyse şimdi sarı renk ile uygulayabileceğiniz dekorasyon önerilerine yakından bakalım:

pratik ev dekorasyon fikirleri

pratik ev dekorasyon fikirleri

SARI RENK İLE DEKORASYON YAPMA ÖNERİLERİ

dekorasyon önerileri 2019

dekorasyon önerileri 2019

Duvarınızda boya da kullansanız ya da son dönemin trendi olan duvar kağıtlarını da tercih etseniz, mobilya ve aksesuarlarınızın ortak bir bütünde buluşmasına özen gösterin. Her zaman için bir renk bütünlüğü sağlayın. 

Bunun için sarı renk ile uyumlu olan tonları yakından bilmeniz önemli. Bu tonları içeriğimizin alt kısmında, sizlerle buluşturacağız.

 küçük ev dekorasyon örnekleri

küçük ev dekorasyon örnekleri

Salona renk ve hareketi her zaman aksesuarlar katar. Kullanacağınız aksesuarlar, aynı boy ve ebatlarda olmamalıdır. Birbirinden farklı objelerle zıtlık uyumu yakalayabilirsiniz. 

Koltuklarınızı ve halılarınızı sarı renk tercih edilebilir. Halılarınızda full sarı ton tercih etmemelisiniz. Eğer bir kısmı sarı ise diğer tonu gri olmalıdır.

salon iç dekorasyon örnekleri

salon iç dekorasyon örnekleri

Avizelerde canlı modelleri, halılarda ise spor ve modern stilleri tercih edilmelidir. Böylelikle daha rahat bir oturma alanı sunmuş ve sarı rengin canlılığını daha da ön plana çıkarmış olursunuz. 

Koltuklarınızda sarı rengi yalnızca kumaşlarınızda tercih edilmeli. Minderlerinizi uyumlu renklerden tercih etmelisiniz.

DEKORASYONDA SARI İLE UYUMLU RENKLER

Sarı parlak ve cırtlak bir renktir. Ancak sırf bu sebeple pasif tonları seçmeniz yanlış bir dekorasyon yöntemi olacaktır. Sarı renk ile uyumlu renkler; sarı kadar parlak hatta sarıdan da daha canlı tonlardır.

sarı ile uyumlu renkler

sarı ile uyumlu renkler

Lacivert ve kırmızı, sarı deyince akla gelen ilk renklerdir. Lacivert; enerjik yapılı kişiler için en uygun tondur. Kırmızı ise; bulunduğu ortamda geçiş etkisi oluşturur. Bu nedenle kırmızı, zıt bir uyum yakalamak konusunda etkili olan tonların başında gelir.

ev dekorasyon fikirleri kendin yap

ev dekorasyon fikirleri kendin yap

Ve son olarak gri; akla ilk başta pek yatmasa da, gri özellikle salon dekorasyonunda sarı ile en çok tercih edilen renktir. Koltuklarınız sarı ise minderleriniz ve ya perdelerinizi gri tercih edebilirsiniz.

Böylelikle sarı renk daha çok ön plana çıkmış olur. Fakat mavi ve kırmızı da, kullanılan tüm tonlar eşit şekilde ön plana çıkar.

Çocuk gelişimine faydalı olan ev oyunları! Çocuklarla evde hangi oyunlar oynanabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk gelişimine faydalı olan ev oyunları! Çocuklarla evde hangi oyunlar oynanabilir?
Kızartma yaparken yapılmaması gereken hatalar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kızartma yaparken yapılmaması gereken hatalar nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0