Ev dekorasyonunda doğal taş modası 2020

Ev dekorasyonlarında yeni trend doğal taş modası. Evlere farklı bir görüntü kazandıran doğal taşlar, ev dekorasyonu için ideal özelliklere sahiptir. Sizler için içeriğimizde ev dekorasyonuna en uygun olan doğal taş modellerini derledik. Doğal taş modası tüm detaylarıyla haberimizde!

Ev dekorasyonunda daha modern ve farklı bir görünüm elde edebilmek için çeşitli dekorasyonları tercih edilir. Bu dekorasyonların en önemli özelliği, her mevsime ve sezona hitap edebiliyor oluşlarıdır. Bu dekorasyonlar arasında en çok dikkat çeken trend, doğal taş tarzı dekorasyon oluyor. Salon, mutfak, banyo, yatak odası ve daha pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilen bu dekorasyon trendi, evlerin ruh halini de doğrudan değiştirme etkisine sahiptir. Belirli coğrafyaların özelliklerini üzerinde taşıyan bu taşlar, sahip oldukları bazı özellikler sayesinde bulundukları ortama tersi bir hava etkisi de oluşturabiliyor. Bunun için doğru doğal taşları tercih etmeniz önemlidir. Modern mimaride, artık bu taşlar üzerinden yapılan duvar dekorasyonları oldukça etkin. Peki hangi doğal taş, ev dekorasyonu için uygundur ve bu taşların anlamları nelerdir?

ev içi duvar taşları modelleri

ev içi duvar taşları modelleri

EV DEKORASYONUNA UYGUN DOĞAL TAŞLAR

DOĞAL TAŞLARIN ANLAMLARI

Doğal taşlar hem ev dekorasyonunda renklilik sağlar hem de anlamlarını bulundukları ortama yansıtarak farklı bir alan oluştururlar. Ve bazı taşlar, ev dekorasyonu için oldukça uygundur. Bir evde doğal taşlarla farklı bir hava oluşturabilmek için, doğal taşların anlamlarını bilmeniz gerekir:

- Akik: Genel olarak bulunduğu ortamda bir koruma oluşturur. Ve iyileştirme sağlar.

- Yeşim taşı: Huzur ve uyumun yayılmasını sağlar.

- Turkuaz: İyileşme sağlar.

- Aleksandrit: Yenilenme ve düzelme açısından uyum sağlar.

EV DEKORASYONUNDA DOĞAL TAŞ MODASI

Doğal taşlar ile dekorasyon yaparken, öncelik taş boyutları olur. Ancak bilinmelidir ki bu taşlar için sabit bir boy oranı yoktur. Her boyda bulmanız ve ev dekorasyonunda kullanmanız mümkün.

taş duvar dekorasyon örnekleri

taş duvar dekorasyon örnekleri

Doğal taşlarla yapacağınız dekorasyonları, taş duvar dekorasyonuyla rahatlıkla bütünleştirebilirsiniz. Bu daha şık bir görünüm oluşturacaktır.

Fazla dokuya sahip oluşu oda dekorasyonunda kaba ve kalabalık modellerin kullanılmasına engel olur. Amaç ferah bir ortam sunmaksa, taşlarla yapacağınız dekorasyonda bu yönde olmalı.

banyo duvar döşemeleri

banyo duvar döşemeleri

Bir anlamda doğaya dönüşü de simgeleyen doğal taşlar, sadece oturma odaları ve yatak odaları için değil banyo ve mutfak tezgahlarında ve lavabolarda da süsleme amacıyla kullanılabiliyor. 

BİR YORUM YAPIN 0