Mermer tezgah ile granit tezgah arasındaki fark nedir?

Mutfağınızı yenilemek ve bu işlemi yaparken uygun fiyata mal etmek isteyenler için müjde! Kullanışlı, şık bir mutfakta çalışmak her kadının hayali. Bunu gerçekleştirmek için, doğru seçimler yapmanız gerekir. Bu seçimlerden biri de mutfak tezgahında granit mi yoksa mermer mi tercih edilmeli sorusu. Hangisi daha kullanışlı ve uygun fiyatlı? Mermer ile granit arasındaki fark nedir?

Mutfaklarınızı yenilemek büyük bir tadilat ve mali anlamda külfet ister. Ufak değişiklikler mutfaklara yenilik katsa da özellikle tezgah fayansları eskidiğinde komple bir değişiklik yapmak şart oluyor. Bu yüzden çeşitli arayışlar içerisine giriliyor. Düşük bütçeli ve bununla birlikte kaliteli ürünlerle mutfak tezgahlarını yenilemek için, 2 seçeneğe yoğunlaşılır: Granit ve mermer... Peki mutfak tezgahları için granit mi mermer mi tercih edilmeli? En uygun fiyatlı olan granit midir yoksa mermer mi? Biliniyor ki bir mutfağı yenilemek oldukça pahalı, örneklerde görülenler uygulamak istenildiğinde de fiyat daha da artar. Eğer mutfak tezgahlarınızda değişiklik yapmak ve granit mi mermer mi ikilimine düştüyseniz, tam sizlik bir haberimiz var. İçeriğimiz bu sorularınızın ve ikilemlerinizin hepsine cevap oluyor. Gelin birlikte yakından inceleyelim...

GRANİT VE MERMER ARASINDAKİ FARKLAR

Mutfaklar için en popüler seçeneklerden olan granit ve mermer tezgah arasında belirli farklar bulunur. Bu farklar şu şekilde sıralanabilir:

- Malzeme yapıları itibariyle mermer yumuşaktır. Bu nedenle; zedelenme, yaralanma, çizilme gibi istenmeyen durumlarla çok daha kolay karşılaşır. Mermerin aksine ise granit tezgah, daha sert bir malzeme yapısına sahiptir ve zedelenme, yaralanma, çizilme gibi istenmeyen durumlara çok zor maruz kalır ve uzun ömürlüdür. Bu açıdan granit, bir adım öne çıkar.

- Mermer tezgahın bir diğer dezavantajı da çok çabuk leke tutuyor oluşudur. Granitin ise leke tutması oldukça zordur.

- Şıklık ve gösteriş açısından bakıldığında; mermer düz bir görünüme sahiptir. Parlaklık tercih eden biriyseniz granit, kristalli olması sebebiyle daha şık ve gösterişli durur.

granit mermer nedir

granit mermer nedir

GRANİT VE MERMER FİYATLARI

Mutfak tezgahınızı değiştirirken, mali durumu da ele alırsınız. Bu açıdan bakıldığında; fiyat olarak en uygun olan mermerdir. Mermere oranla daha iyi özelliklere sahip olan granit ise daha pahalıdır.

- Granit, metre kare üzerinden hesaplandığında 800 TL'den başlar. En yüksek metre kare fiyatı ise 2.500 TL'dir. 

- Mermer, metre kare üzerinden hesaplanıldığında en düşük 100 TL en yüksek ise 600 TL'dir.

granit mermer fiyatları

granit mermer fiyatları

GRANİT MERMER ÇEŞİTLERİ

Bununla birlikte granit ve mermerin kendi içerisinde çeşitleri bulunur. Bu çeşitler ise sırasıyla şu şekildedir:

- Granitin çeşitleri arasında; yaylak, platino, capao banito, cafe bahia gibi modeller bulunur.

- Mermer çeşitleri arasında ise; Afyon beyazı, Afyon grisi, Bilecik beyazı ve kırmızısı, Uşak beyazı gibi modeller bulunur.

BİR YORUM YAPIN 5

ysn 2 yıl önce

Granit çok şık duruyor ama radyasyon yayan bir yapısı varmış, özellikle de kırmızı renkli olanları..

Ümer 4 yıl önce

Bence boş mermer her zaman kalitedir. Tartışılmaz. Çünki anti bakteriyal dir .bu millet yıllardır mermer kullandı. Granit te metal yoğunluğu fazladır. Gözenekli Olduğundan bakteri üretir. Bunun için kimyasal temizleme malzemelerine ihtiyaç duyar. Mermere sadece arap sabunu kafi gelir...

Toplam 7 beğeni

Hamza 4 yıl önce

Boş mevzu yapmiş

Toplam 2 beğeni

Elmas 2 yıl önce

Ne diyo bunlar ya çağ değişmiş teknoloji nerelere gelmiş saçma sapan konuşma lar

Toplam 0 Beğeni

Ertan 4 yıl önce

Evet hemde çook boş. Nerden buldular bu yazıyı anlamadım. Bir bilene sorsalardı keşke.

Toplam 0 Beğeni