2020 Yatak odası dekorasyon önerileri

Yatak odaları, her renkte dizayn edilebilen oda dekorasyonlarının uygulanabildiği dinlenme alanlarıdır. Her yıl olduğu gibi bu yıla ek olarak bazı temel kurallar, 2020 yatak odası dekorasyonunda yerini alıyor. Peki 2020 yılında yatak odası dekorasyonunda neler var? Hangi renkler moda? Detaylar haberimizde...

Yatak odası dekorasyonları için renk, mobilya ve aksesuar uyumundan oluşacak bir stil, istenilen rahatlığı yansıtmak açısından önemlidir. Geçtiğimiz sezon yatak odası dekorasyonu için en çok kullanılan trend, duvar kağıtları ve desenli dokuma halı modelleri olurken, 2020 sezonu başlarında yatak odası dekorasyonlarında göze en çok çarpan trendler, doğallık ve tasarımın harmanlanmasıyla ortaya çıkan zengin görünüm olmuştu. Peki bütününde karşımıza hangi dekorasyon trendleri çıkıyor? Sizler için bu trendlere ve ayrıntılarına yer verdik. İşte 2020 yatak odası dekorasyonu önerileri!

YATAK ODASI DEKORASYONU ÖNERİLERİ 2020

romantik yatak odası dekorasyonu

romantik yatak odası dekorasyonu

Romantik Yatak Odası Dekorasyonu: Romantik yatak odası dekorasyonları söz konusu olduğunda, akla direkt kırmızı renklerin ağır olduğu odalar gelir. Ancak kırmızı bir süre sonra boğmaya başlar, bu nedenle kırmızıyı ağır kullanmadan hazırlayacağınız bir dekorasyon daha doğru olacaktır.

Romantik bir yatak odası stili oluştururken en önemli olan, bir bütünlük oluşturmaktır. Bu bütünlük, doğru parçaların kullanılmasıyla sağlanır. Kırmızı yerine beyaz ve pastel tonlar tercih edilebilir. Pstel tonlar ile renk kırılmaları ve gölgelendirme sağlanabilir.

doğal ahşap yatak dekorasyonu

doğal ahşap yatak dekorasyonu

Doğal Ahşap Yatak Odası Dekorasyonu: Modası yıllar geçse de asla bitmeyen doğal ahşap dekorasyonu, doğal yaşamın sıcaklığını dinlenme alanlarınıza taşır. El işçiliğini oldukça fazla isteyen bu dekorasyon, kahve sarı renklerini içerisinde barındırır.

Doğal ahşaptan oluşan mobilyalar, odalara retro bir görünüm kazandırır. Yatak odalarında sıcak ve sakin bir ortam oluşturulmak isteniyorsa, doğal ahşap mobilyaları ideal olacaktır.

vintage yatak odası dekorasyonu

vintage yatak odası dekorasyonu

Vintage Yatak Odası Dekorasyonu: Son yılların en popüler dekorasyon çeşitlerinden olan vintage, eski ve yeni tasarımları bir araya getiren bir dekorasyon türü olarak oldukça dikkat çeker.

Bu dekorasyon için en ideal renkler; toprak, beyaz, yeşil ve mavinin pastel tonlarıdır. Bu dekorasyonda, eski zamanlara ait tablolar, yatak örtüleri, biblo ve abajurlar tercih edilmektedir.

rustik yatak odası dekorasyonu

rustik yatak odası dekorasyonu

Rustik Yatak Odası Dekorasyonu: Rustik bir diğer adıyla bohem, yumuşak geçişlerin olduğu ve doğal duvar detaylarının kullanıldığı bir dekorasyon çeşididir. Rustik dekorasyonda, eski görünümlü ya da eski malzemelerden düzenlenip hazırlanmış parçalar kullanılır.

Bu dekorasyon stilinde amaç, doğayı yansıtmaktır. Bu dekorasyon stilinde kristal parçalarla birlikte doğal ağaç malzemelerinden oluşan mobilyalar bir arada kullanılır.

minimalist yatak odası dekorasyonu

minimalist yatak odası dekorasyonu

Minimalist Yatak Odası Dekorasyonu: Az ve yeterli olanı temsil eden minimalist dekorasyonlar, oldukça az yer kaplayan mobilyalardan oluşur. İnce çizgili desenler, açık tonlar ve daha kibar mobilyalar.

Parizyen nedir ve nasıl uygulanır? Paris sokak stili parizyen stil uygulaması

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen nedir ve nasıl uygulanır? Paris sokak stili parizyen stil uygulaması

BİR YORUM YAPIN 1

Sevgi ALAN 4 yıl önce

Ben yatak odamı yeni kurdum gri beyaz tonlarında yatak odası takımı aldım gayet hoş duruyor yatak olarak da hibboux markasından uygun fiyata çift kişilik hybrid yatak aldım hepsi uyumlu oldu çok memnun kaldım resmenn uykularım güzelleşti hem yeni yatağım hem yatak odam sayesinde ))