Mor renk ile modern ev dekorasyonu önerileri

Kullanıldığı her ortamda dikkatleri üzerine çeken bir renk olan mor, 2020 dekorasyon trendleri için modern ev dekorasyonları için ilk tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Peki mor renk kullanılarak modern bir ev dekorasyonu nasıl oluşturulabilir? İşte mor renk dekorasyonuyla ilgili tüm bilmeniz gerekenler.

Mor, ev dekorasyonu konusunda konusunda en cesur ve dekore edilmesi en zor renklerden biri olarak kabul edilir. Ancak aslında modern ev dekorasyonu için oldukça uygun renklerden biridir. Tıpkı mürdüm gibi hem zengin hem de derinlikli bir görüntünün oluşmasını sağlayan bu lüks renk, bulunduğu ortama daha ağır bir hava katmasıyla da dikkat çekiyor. Fakat bu rengi sadece bu amaçla kullanmayı tercih edeceksiniz, öncelikle buna uyum sağlayacak bir dekorasyon stilini de oluşturmanız gerekir. Bu aşamada ilk adım olarak; mor tona uygun renklerle birlikte bir duvar dekorasyonuna yönelin. Bunu da uygularken yalnızca tek bir duvar noktasını seçin. Diğer kısımlar daha açık renklerden oluşmalıdır. Eğer mor rengi duvar da değilde aksesuar ve mobilyalarda kullanacaksanız, daha gösterişli parçaları tercih etmeniz, rengin sahip olduğu etkiyi yansıtmak konusunda doğru bir seçim olacaktır. Böylelikle istediğiniz modern etkiyi de oluşturmuş olursunuz.

MOR RENK İLE MODERN EV DEKORASYONU

Mor rengi kullandığınız odanın hakim rengi yapıp ağırlığı ona vermek istiyorsanız, bu durum risk oluşturacaktır. Koyu tonların baskınlığı, bulunduğu ortama ağır bir hava katar. Bunun yerine, bir önceki metinde de belirttiğimiz gibi mor renk ile daha açık tonları birleştirip bir dekorasyon yapın.

Örneğin bir koltuğu mor kullandığınızda, kullanacağınız yastığı ya da koltuk örtüsünü daha açık bir renkten seçin. Veya duvarın tek bir yerini mor yapıp kalan kısımları ona uygun olan açık renklerden tercih edin.

Mor renkle uyumlu olan açık renkler; sarı, zeytin yeşili, beyaz ve pembe tonlarıdır.

Morun bir açık tonu liladır. Genelde genç kız odaları için tercih edilen bu renk, mor tonun aksine bulunduğu ortama daha yumuşak ve aydınlık bir hava katar. Lila tonunu, perdelerde kullanıp gün ışığından yararlanarak aydınlık bir oda dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

Aksesuar konusunda tercih edeceğiniz bir renk ise; minder, puf  ve avize gibi parçalarda tercih edebilirsiniz. Mobilya konusunda ise kütüphanelerinizi mor renkle boyayıp oda içerisinde ön plana çıkmasını sağlayan bir köşe oluşturmayı başarabilirsiniz.

Mor, açık tonlarla olduğu kadar koyu tonlarla da şık birliktelik sağlar. Gri, bu anlamda öne çıkan bir renktir. Yemek masalarınızda gri rengi kullanıp sandalyelerinizi mor kullanabilir veya yatak odalarınızda, yatak başlıklarını mor kullanıp komidin ve dolaplarınızı gri tercih edebilirsiniz.

Hangi kumaş için hangi boya kullanılır? Kumaş boyamanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Hangi kumaş için hangi boya kullanılır? Kumaş boyamanın püf noktaları
Karantina sürecinde Ramazan alışverişi nasıl yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Karantina sürecinde Ramazan alışverişi nasıl yapılmalı?
Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'na nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'na nasıl gidilir?

BİR YORUM YAPIN 0