Feng Shui dekorasyon nedir? Evden çalışanlar için ilham veren Feng Shui dekorasyon önerileri

Evde çalışma sistemi döneminde çalışanları en çok zorlayan odaklanma problemidir. Feng Shui, bu sorunu ortadan kaldıran bir dekorasyona yapısına sahiptir. Yapılan araştırmalarda da feng shui'nin çalışmaya karşı olumlu etkisini ortaya koyuyor. Peki feng shui dekorasyon nedir ve nasıl uygulanır? Sizler için feng shui dekorasyon hakkındaki detayları içerik içerisinde derledik. İşte feng shuiyle ilgili merak edilenler.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya üzerinde şirketlerin çoğu evden çalışma sistemine geçiş yaptı. Bu durum çalışan psikolojine de etki etmeye başladı. Özellikle odaklanma sorunu yaşamaya başlayan kişiler, evleri içerisinde farklı düzenlemelere yöneldiler. Ev dekorasyonunda dikkat sorununu ortadan kaldırmak için uygulanabilecek bir stil bulunuyor. Feng Shui dekorasyonu, ev içerisinde dengenin oluşumunu sağlamaya yarar. Feng Shui kelime anlamı itibariyle, rüzgar ve su anlamını taşır. Bu kavramda rüzgar ve su, dengeyi sağlar. Bu sebeple Feng Shui dekorasyonu, odaklanma sorununun çözümü açısından da ev dekorasyonunda tercih edilir. 

FENG SHUİ DEKORASYONU NASIL UYGULANIR?

Feng Shui'yi uygularken, belirlediğiniz alanın kullanım şekline dikkat etmeniz gerekir. Eğer çalışma alanını birden fazla kişi kullanacaksa kapı girişine yakın olarak dizayn yapılması gerekir. Ancak çalışma alanını tek bir kişi kullanacaksa, odaklanmanın daha iyi sağlanması için kapı girişinden uzak bir alan tercih edilmelidir.

Feng Shui dekorasyonuna göre, çalışma alanlarının yatak odasına dahil edilmesi doğru değildir. İletişimin kuvvetli olduğu ve dinlenme alanı olarak tercih edilen yatak odalarından işi ayrı tutmak gerekir.

Tam tersi bir durumda, odanın paylaşıldığı kişiyle arada olumsuz etki oluşturabilir. Eğer başka bir alan yoksa, oda içerisinde bir paravan veya perde ile bölme yapıp dinlenme ve çalışma alanları birbirinden ayrılmalıdır. 

Dekorasyonu konumlandırırken içerisinde bulunulan yılın iyi yönlerine göre hareket edilmelidir. 2020 yılı bereket yılı olarak kabul edilir. Bu senenin bereket yönleri,  batı ve kuzey batı yönünde yer alır. Eğer bu dekorasyon başarı amacıyla kullanılmak isteniyorsa, dekorasyon kuzey doğu yönünde tercih edilmelidir. 

Çalışma masasının pencere ve kapıyı görmesi gerekir. Bununla birlikte sırtın da bir duvara yaslanmış olması gerekir. Bu yerleşim biçimi, kişinin odaklanmasını kolaylaştırır.

Eğer sırtın yaslanması konusunda sıkıntı oluşuyorsa bir seperatör ve kitaplık tercih edilebilir.

Feng shui dekorasyon, 5 element sistemine dayanır. Bu elementler, bazı renk ve malzemeleri temsil ederler. Bu nedenle kullanılacak olan renk ve malzemelerin, feng shui dekorasyonuna uygun olması gerekir. Tersi bir durum da olumsuz etki oluşabilir.

Oturma alanınızda sandalyenin arkasında bir pencere olması, dikkat dağılımına neden olur. Bunun yerine masanıza, arkanızı görmenizi de sağlayacak bir ayna koymanız daha doğru olacaktır.

Pencereden olumsuz değil size olumlu yansımalar oluşturacak şeyler görmeniz önemlidir. Bu nedenle yeşillik, deniz ya da baktığınızda içinizi sıkmayacak bir görünümü yansıtan pencerelerin önünde çalışmayı tercih edin.

BİR YORUM YAPIN 0