Lambiri tavan nedir? Lambiri tavanda hangi malzemeler kullanılır?

Dekorasyon açısından son dönemin trendleri arasında yer alan tavan lambiri, hem güzel görünümü hem de uygulamasının kolaylığı bakımından sıkça tercih ediliyor. Peki tavan lambiri nedir? Tavan lambiriler nasıl uygulanır ve hangi malzemeler tercih edilir? İşte tavan lambiriler hakkında bilinmesi gerekenler.

Dekorasyon uygulamalarında güzel görünüm kadar iç yalıtım da bulunur. Bina içlerinde yapılan dekorasyon işlemlerinde bu amaçla son zamanlarda, tavan lambiri uygulaması tercih edilmektedir. Son dönemin trend uygulaması olan tavan lambiriler, duvar ve tavan bölümleri için uygun olan malzemelerle kaplanmasıyla elde edilir. Yalnızca evlerde değil iş yerlerinde de tercih edilen tavan lambiri dekorasyon, uygulama açısından da kolay oluşundan dolayı sıkça tercih edilmektedir. Görünüm açısından oldukça dikkat çekici ve estetik duran tavan lambiriler aynı zamanda, ses ve ısı yalıtımı açısından da oldukça uygundur. Maliyeti düşük olan tavan lambiriler, uzun süre boya, badana istememesinden dolayı da idealdir. Peki tavan lambiriler için hangi malzemeler kullanılır?

TAVAN LAMBİRİ İÇİN KULLANILAN MALZEMELER

Tavan lambiri uygulamaları için farklı malzemeler tercih edilir. Bu dekorasyonun en büyük avantajı, istenilen malzemenin rahatlıkla kullanılabilir. Bu uygulama için çoğunlukla ağaç ve ahşap ürünleri tercih edilir. Özellikle estetik görünüm açısından ağaç ürünleri, ön plana çıkmaktadır. Kızılçam, sarıçam ve ladin ağaçları en çok kullanılan ağaç türüdür. 

Uygulama gerçekleştirilirken; plastik, taş ve metal metal, plastik ve taş gibi malzemeler kullanılabilmektedir. Bu işlemler içerisinde plastik tavan lambiri daha çok kullanılır çünkü uygulaması kolaydır. Ancak mermer ve taş tavan lambiriler, maliyet açısından çok fazla tercih edilmemektedirler. 

TAVAN LAMBİRİ UYGULARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tavan lambiri uygularken, mekanın daha yüksek gösterilmesi için paneller, düşey şeklinde bir araya getirilmelidir. Geniş gösterim açısından ise döşeme ve kaplama malzemeleri, yatay ve çapraz yerleştirilmelidir.

Murat Göğebakan 'Kalbim Yaralı' şarkısıyla sosyal medyanın gündeminde

İLİŞKİLİ HABER

Murat Göğebakan 'Kalbim Yaralı' şarkısıyla sosyal medyanın gündeminde

BİR YORUM YAPIN 0