Kanvas tablo nedir? Kanvas tabloların özellikleri

Çoğunlukla minimal dekorasyona sahip evlerin duvarlarını renklendirmek için kullanılan kanvas tablolar, resimlerin illüstrasyon çizimlerine yer verilen dekoratif parçalardır. Peki kanvas tablolarda hangi çizimlere yer verilir ve özellikleri nelerdir? Evlere şıklık katan kanvas tablolarla ilgili bilinmesi gereken detayları sizler için derledik.

Kanvas baskı, tuval bezi tarzı çeşitli malzemeler üstüne uygulanan bir tekniktir. Günümüzde dijital makine ve teknik uygulamalarla hazırlanmaktadır. Farklı boyutları da bulunabilen kanvas baskılarda kullanılan mürekkepler, kullanılan makinelere özel olarak üretilmektedir. Baskı yapımı aşamasında, baskının yapılacağı alan özel bir karışım ile sıvanır. Bu karışım sayesinde kullanılacak olan mürekkebin dağılması da engellenmiş olur. Bu tablolar için en çok tercih edilen teknik transfer baskıdır. Transfer baskı diğer tekniklere oranla daha kolay bir kullanım sağlar. Bu tablolar üzerinde sevdiğiniz ressamların eserlerini, hayranı olduğunuz sanatçıların fotoğrafları ve daha pek çok temadaki görsele yer verebilirsiniz.

İllüstrasyon çizim kanvas tablolar çoğunlukla minimal dekorasyona sahip odalar için uygundur. 

Peki kanvas tablolar hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir ve kanvas tablolarda en çok hangi görsel temalar kullanılır?

Kanvas tablolarda modern sanata ait figürler sıklıkla tercih edilmektedir. Soyut çizimler, doğayı simgeleyen ağaç, yaprak ve çiçek figürleri ile sürrealist çalışmalar bu tablolarda yer alabiliyor. Bu tarz tablolar modern dekorasyona sahip olan evler için ideal oluyor. Salvador Dali ve Van Gogh gibi sanatçıların eserlerine de aynı şekilde bu tablolar üzerinde baskı yöntemiyle yer verebilirsiniz. Bu tarz tablolar da klasik ev dekorasyonları için ideal oluyor.

Hayatınızda sizin için önemli bir yere sahip olan kişilerin veya hayranı olduğunuz, ilham veren kişilerin fotoğraflarını, illüstrasyon çizim haliyle kanvas tablolar üzerine baskılatabilirsiniz. Portre kanvas adını taşıyan bu tarz çalışmalar son dönemde trendler arasında yer alıyor ve internet portalları üzerinden de satışları yapılabiliyor. Bununla birlikte etkileyici hayvan figürleri de, kanvas tabloların ideal çizimlerindendir.

Tuval bezi üzerine yapılan ancak dijital baskıyla elde edilen kanvas tabloların kalitesi ve dayanıklılığı, baskı tekniği ve yüzeyinin kalitesine bağlıdır. Tuval bezi üzerine yapılan baskılar, ahşap çerçeveler içerisinde de şık bir duruş sergilemektedir. Bu ahşap çerçeveler için kasnak adı da verilir. Yüksek baskı isteniyorsa % 100 pamuklu malzemelerin kullanılması gerekmektedir. 

Kanvas baskılar, kanvas tablolarla da karıştırılabilmektedir. Kanvas tablolar çoğunlukla orijinal sanat eserlerinin taklidi, kopyası olarak hazırlanır. Bu taklit, kanvas baskılar gibi dijital değil el emeği ile hazırlanmaktadır. Yağlı boya kullanılmaktadır.

Teknolojinin de etkisiyle günümüzde bu teknik değil daha çok dijitalin etkisinin görüldüğü kanvas tablolar tercih edilmektedir.

Beyaz sirke nedir ve beyaz sirke nasıl yapılır? Beyaz sirkenin kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz sirke nedir ve beyaz sirke nasıl yapılır? Beyaz sirkenin kullanım alanları

BİR YORUM YAPIN 0