Hangi koltuk tipi hangi salon için uygundur?

Salonlar için koltuk dekorasyonu yaparken hangi koltuk tipinin hangi salon için daha uygun olduğunu bilmeniz gerekiyor. Kullanacağınız koltuk salonunuza uygun mudur? Kare salon veya dikdörtgen salonlara hangi koltuk modelleri uygundur? Bu soruların yanıtlarını sizler için tek bir haber içerisinde birleştirdik.

Ev dekorasyonunda mobilya seçimi zor olan kısımlardandır. Bir koltuk, evlerin en büyük parçalarındandır. Bu nedenle satın alınırken ince elenip sık dokunması gerekir. Alınacak koltuğun salonun şekline uygun olması kadar, doğru ölçü ve formlarda olması da önemlidir. Odadaki koltuk sayısını, kullanacak kişi sayısına göre belirlemeniz daha doğru olacaktır. En ideali bir adet geniş koltukla birlikte rahat bir kanepe olacaktır. Koltukların dizimini de C harfi şeklinde yaparsanız, bütünlük ilişkisi de kurmuş olursunuz.

Salonunuzdaki koltuk düzenini yaparken, seçtiğiniz koltukların birbirleriyle uyumuna ve koltuklar arasında geçişleri zorlamayacak modeller olmasına önem vermelisiniz. Örneğin L koltuk için etrafından dönülecek bir alanınız yoksa bu modelleri kesinlikle tercih etmeyin. Eğer sıkça misafir ağırlıyorsanız oda içerisinde biri 2'li diğeri 3'lü olmak üzere iki koltuğa yer vermeniz yeterli olacaktır.   Koltuklarınızı duvarlara doğru paralel şekilde yerleştirebilirsiniz. En dip duvarda kullanacaksanız, koltuğunuzu duvara yapıştırabilirsiniz.

Salonunuz dikdörtgen ise geniş bir kanepe kullanabilirsiniz. Geniş bir kanepe kullanmak istemiyorsanız, L koltuk tercih edebilir ve bunu duvara yapıştırabilirsiniz. Bazen iki parçayı dahi bir odaya yerleştirmekte zorlanabilirsiniz. Çünkü aldığınız kanepe ya da koltuklar, alanı daraltabilir. Bunu önlemek için kanepelerinizi, koltuklarınızı karşılıklı olarak yerleştirebilirsiniz. Dar odalar için 2 parça da en ideal olandır.

Salonlarınızda hep takım kullanmak zorunda değilsiniz. Alanınız darsa, yeriniz yoksa tekli bir koltuk veya berjer almayın sadece işinizi görecek köşe koltuk tercih edin. Bu tarz koltuklar özellikle, kare salonlar için idealdir.

BİR YORUM YAPIN 0