Dubleks daireler için en şık ve kullanışlı merdiven modelleri

Dubleks evlerin en önemli kısmı merdivenlerdir. Merdivenlerin dayanıklı ve fonksiyonel olarak işlevsel olması gerekir. Son dönemlerde dubleks evler için bu ihtiyacı karşılayan merdiven modelleri mevcut. Peki bu merdiven modelleri hangileridir? Sizler için derledik.

Dubleks evler, teras ve fazla odaya sahip olmayı sağladığı için avantajlı oluyor. Bu evlerin iç dekorasyonunda en önemli kısım merdivenlerdir. Merdivenler görsel açıdan iyi kullanım açısından dayanıklı olmalıdır. Merdivenin dayanıklılığını, ev içerisinde bulunduğu konum, basamaklarının ölçüsü ve genişliği de etkiler. Bir merdiveni satın alıp yaptırırken bu detaylara dikkat etmeniz gerekir. Son dönemde görünümleriyle oldukça dikkat çeken bazı merdiven modelleri bulunuyor. Sizler için, evlerinize ayrı bir şıklık katacak ve işlevselliği yüksek trend merdiven modellerini derledik. 

FONKSİYONEL MERDİVENLER

Görsellikten çok işlevselliğe önem veren biriyseniz, fonksiyonel merdivenler uygun olandır. Metrekaresi daha küçük olan dubleks daireler için tercih edilen bu merdiven modeli, açılma kapılma özelliğiyle büyük bir avantaj yakalatıyor. Tavanla da birleşebilen bu merrdivenler alandan da kazandırıyor.  Yere kadar inen spiral modelleri ilk tercih edilenler arasındadır.

AHŞAP MERDİVENLER

Daha doğal ve nostaljik bir ev oluşturmak isteyenlerin tercihi olan ahşap merdiven modelleri, her dubleks ev için uygundur. Değişik malzemelerle dekore edilebilir. Bunlardan en çok tercih edileni, merdivene yandan monte edilebilen şeffaf ya da renkli pleksiglastır.

BETON MERDİVENLER 

Ahşap merdivenler kadar popüler olan bir diğer merdiven modeli olan beton merdivenler, tek bir renk üzerine dekore edilen evler için idealdir. Çünkü farklı bir renk, hava kazandırır. Bu merdivenlerde trabzanların tonunu farklı kullanarak çeşitlilik kazandırabilirsiniz. Bu merdivenlerle ayrıca asma merdiven havası da oluşturabilmeniz mümkün olabiliyor.

CAM MERDİVENLER

Son dönemlerde ön plana çıkmaya başlayan cam merdivenler, yapımı sırasında kırılma riskini taşıyabiliyor. Bu nedenle kalın camları tercih etmeniz daha güvenli bir seçim olacaktır. Ev dekorasyonunda eğer fırsatınız varsa pencere önlerine konumlandırmanız daha şık duracaktır.

2020 sonbahar sweatshirt modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 sonbahar sweatshirt modelleri

BİR YORUM YAPIN 0