Öğrenci evlerinde muhakkak olması gereken eşyalar

Açıklanan YKS tercihleri sonrasında şehir dışına yerleşecek öğrencilerin taşınma telaşı başladı. Yurt yerine ev tutacak olan öğrenciler, evlerine ne alacakları konusunda yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Bir öğrenci evini konforlu ve faydalı hale getirmek önemlidir. Sizler için bir öğrenci evinde mutlaka olması gereken dekorasyon önerilerini derledik.

Öğrenci evi dizmek, aile evine kıyasla daha az meşakkatli bir iştir. Ancak bir öğrenci evini dizerken özellikle alınması gereken dekorasyon ürünlerinin iyi bilinmesi gerekir. Bu ürünler bir evi daha fonksiyonel kılar. Peki bir öğrenci evine ne alınabilir? Geçtiğimiz gün YKS 2020 sınavının tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteyi şehir dışında kazanan öğrenciler için taşınma süreci başladı. Yurtta değil de evde kalacak olan öğrenciler için yardımcı olacak olan içeriğimizi yakından inceleyin:

ÖĞRENCİ EVİ DEKORASYONU

Bir öğrenci evinin en büyük ihtiyacı koltuklardır. Bir evde en az 3 öğrenci kalacağı, bunun dışında özellikle sınav dönemlerinde kalabalık olacağı düşünülürse; en uygun model L koltuklardır. Bu koltuklar aynı zamanda yatak da olabilmektedir. 

Perdeler olmaz olmaz ikinci üründür. Stor perdeler, ütü istememesi sebebiyle de en ideal olan perde modeli oluyor. Bu perdelerin desenli, renkli modelleri de bulunuyor. Bu sayede evlere canlılık getirilebilir. Son dönemde grafik tasarımlarının bulunduğu perdeler trendler arasında.

Bir öğrencinin en çok kullanacağı şey çalışma masalarıdır. Oldukça fazla vakit geçirilecek olan çalışma masalarının, rahatsız etmemesi ve boy oranına uygun bir yüksekliğe sahip olması gerekir. Ahşap modelleri en ideal olandır.

Koltuklar yerine kanepeler de tercih edilebilir. Bu parçalar koltuklara oranla daha yumuşak olabiliyorlar. Satın alırken sırt kısmının yumuşaklığına ayrıca dikkat edilmesi gerekir. Kanepeleri dinlenme alanında kullanabilirsiniz.

Aksesuarlar da ihmal edilmemelidir. Bir eve canlılık katacak aksesuarları tercih edin. Bu aksesuarların başında tablolar gelir. Öğrencilerin ilgisini çekecek, sevdikleri oyun ve film karakterlerinin görsellerinin yer aldığı tablolar kullanılabilir.

Ev aydınlatması için öğrenciyi yormayacak ışık kaynakları tercih edilmelidir. Bunun için lambaderler kullanılabilir. Lambaderler, yumuşaktır ve rahatlık hissi verir.

Son olarak muhakkak bir kitaplık bulunmalıdır. Duvarlar için raf, ya da duvarı ve odayı fazla kaplamayacak ince kitaplıklar kullanılabilir. Bu kitaplıklar kupa, kalemlik vb. obje aksesuarlarla dekore edilebilir.

Eminönü'nde nerede, nasıl gidilir? Eminönü'ne hangi otobüsler gider? Eminönü gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Eminönü'nde nerede, nasıl gidilir? Eminönü'ne hangi otobüsler gider? Eminönü gezilecek yerler
Diyet tam ölçülü mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet tam ölçülü mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi kilo aldırır mı?

BİR YORUM YAPIN 1

Cnr 3 yıl önce

Gerek yok araştırma yapmasınlar iyi bir bilgisayar ve güçlü internet bağlantısı bu sene yeterli eğitim online olacak bu sene