Fırın alırken nelere dikkat edilmelidir? İyi pişiren fırın özellikleri

Yemek yaparken kullanım açısından kolaylık sağlayacak, yalıtımı yüksek ve kolay temizlenebilen fırınları kullanabilmeniz önemlidir. Farklı lezzetler tatmak ve sağlıklı yemekler pişirmek istiyorsanız, fırın alırken dikkatli olmanız gerekir. Peki fırın alırken nelere dikkat edilmelidir? Sizler için derledik.

Fırınlar diğer beyaz eşyalara oranla daha yüksek derecelerde çalışır. Bu nedenle fırın alırken güvenlik kısmına dikkat edilmesi gerekir. Bir fırın alırken elektrik ve ısı yalıtım sisteminin kaliteli olması gerekir. Ancak bunun dışında alacağınız fırın, kullanım tarzınıza uygun olmalıdır. En ideal fırın, cam kapaklı ve kolay temizlenebilme özelliğine sahip olandır. Satın alacağınız fırında yemeği eşit ısıda pişirebilmeniz için üflemeli turbo modellerini, ızgara yapacaksanız da statik fırınları tercih etmeniz doğru olacaktır. Her iki özelliğe sahip olan fırınlar ise multifonksiyon fırınlardır.

Peki bir fırın alırken nelere nelere dikkat edilmesi gerekir?

Bir fırının en önemli parçası rezistansıdır. Rezistans, alt ve üst ısıtıcı görevi görür. Bu nedenle ısı güçlerinin yüksek olması gerekir. Çünkü kek, tavuk, et gibi üst kısmının kızarması ve kabarması önemli olan yiyeceklerde etkisi önemlidir. Son dönemlerde turbo fırınlar daha çok tercih ediliyor. Ancak fansız pişirme özelliği bulunan fırınlar da ideal modellerdendir. 

Son dönem fırınlarında diğer fırınlardan farklı olarak teleskopik ray özelliği bulunuyor. Teleskopik ray; fırın içerisindeki tepsiyi kolayca dışarıya çıkarmayı sağlar. Bu sayede eğer yemek pişerken ekstra baharat ve sos gibi bir ekleme yapacaksanız, çalışır haldeyken de rahatça yemeği çekip üzerinde işlem yapabilirsiniz. Son zamanlarda ızgara özelliklerine de dikkat edilmekte. Eğer sadece alt ızgara kullanacaksınız üst ızgarayı kullanmak istemeyebilirsiniz. Yeni fırınlarda bu kolaylık sağlanıyor. Yani sadece alt ızgarayı kullanıp üstü devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Ev hanımı olmayanlar, kullanacakları fırının fonksiyonel ve yemeği kısa sürede pişirebilme özelliğine sahip olmasını ister. Çalışan kadınlar bu özellikler dışında buz çözme özelliğine sahip fırınları da tercih ederler. Buz çözme özelliği, fırın içerisinde ısıtıcıları çalıştırmaz. Bu özellikte yalnızca turbo fan devrededir. Hava sirkülasyonu sayesinde donmuş gıdalar hızlıca çözülür. Bu sebeple en ideal fırın modelidir.

Fırınlar için pişirilecek yemeğe göre program ayarı yapma özelliği vardır. Bu özellik sayesinde fırın, ayarlanan saatte belirlenen ayarda çalışmaya başlar. Ayrıca fırınlarda zaman ayarlayıcı da bulunur. Bu sayede de yemek piştiği anda fırın öter ve siz pişip pişmediğini kontrol etmek için fırının başında beklemek zorunda kalmazsınız.

Alınan fırının ısı ve elektrik yalıtımının iyi olması gerekir. Yalıtımın iyi oması, elektrik kullanım kalitesine, pişirme süresine ve hatta yemeğin lezzetine de etki eder. Son dönemlerde fırınlarda birçok ekstra özellik yer alıyor. Bunlardan biri mayalama özelliği oluyor. Bu özellikle fırın içerisinde yoğurt mayalanabiliyor. 

Özellikle pandemi döneminde artan evde ekmek yapma, bu özellik sayesinde  gerçekleştirilebiliyor.

Scuba kumaş nedir ve scuba kumaş özellikleri nelerdir? Scuba kumaş parçalar

İLİŞKİLİ HABER

Scuba kumaş nedir ve scuba kumaş özellikleri nelerdir? Scuba kumaş parçalar

BİR YORUM YAPIN 2

Resmen nasılsın 1 yıl önce

Göz gibi

Ebru 2 yıl önce

5 kişilik Bi aile için iç haçmi kaç olması gereklidir.