Marakeş stil nedir? Evlerde marakeş stili nasıl uygulanır

Fas kültürünün kazandırdığı dekorasyon stili Marakeş, evlerinde kalabalık ve sade bir görünüm oluşturmak isteyenler için idealdir. Peki Marakeş stil dekorasyon nedir ve özellikleri nelerdir? Marakeş stili dekorasyonda hangi renk ve mobilyalar kullanılır? sorularının yanıtı haberimizde.

Evlere egzotik bir hava kazandırmayı amaçlayan dekorasyon stili Marakeş, beyaz rengin saflık etkisini ön plana çıkarmayı amaçlar. Fas'ın aynı adlı şehrinde doğan ve buranın etnik özelliğini taşıyan bu dekorasyon stili, modern yaşam kültürünün bir parçası olarak kendisine evlerde yer buluyor. Marakeş stilde bohem, vintage, countr gibi stillerin etkisi de görülüyor. Fakat bu stilde Fas dışında Portekiz, İspanya, İran, Fransa ve Afrika kültürlerinin de etkisi fark ediliyor.

MARAKEŞ STİLİN ÖZELLİKLERİ

Doğu ve Batı kültürlerini içerisinde barındıran Marakeş, üzerinde beyaz, keten, hasır, yün ve metal renkleri kullanılır. Bu stilde beyazın yanına gri, mavi ve su yeşili tonları kullanılabilir. Bu dekorasyonda amaç; doku ve desene fazlaca yer vermektir. 

Her ne kadar doku ve desen kullanımının fazla olmasından dolayı, kalabalık ve göz yoran bir stil olduğu düşünülse de aslında kullanıldığı alanda sadelik oluşturur. Bu stil, iç mekanlarda kalabalık ama sade bir görüntü oluşturur. İç mekan dekorasyonlarında kullanılan kanepe ve sehpaların, dikkat çekici olması ve yerleşim olarak zemin yüzeyine yakın olmaları gerekir. Bu stilde sedirler de sıkça tercih edilir. Örme, bakır ve oyma mobilyalar ve ahşap modeller, bu dekorasyon stili için tercih edilen modellerdir. 

BİR YORUM YAPIN 0