Kiralık dairelerde dekorasyon nasıl yapılır? Kiralık dairelere sonbahar dekorasyon önerileri

Son dönemde evlerde sonbahara yönelik bir değişim mevcut. Ancak dekorasyonda yeniliğe gitmek kimi zaman mali açıdan zorlayabilir. Özellikle kirada oturan kişiler, aylık kira ödemesi dışında ekstra bir harcamaya pek yanaşmayabilirler. Peki masrafa girmeden evleri yenilemenin basit yöntemleri yok mudur? İşte kiralık daireler için dekorasyon önerileri.

Eylül ayının ortalarından itibaren değişim göstermeye başlayan hava durumu, etkisini ev dekorasyonlarında da yansıtıyor. Artık tamamıyla sonbahar ve kış aylarına yönelik dekorasyonlar yapılıyor. Fakat bu değişim beraberinde maliyeti de getiriyor. Bu sebeple kirada oturan birçok kişi, bu tarz dönemsel değişikliklerden kaçınmayı tercih ediyorlar. Bu kararda en büyük etken, belki kısa bir süre sonra evden ayrılacak olabilme, uzun yıllar burada yaşayamama ihtimali oluyor. Ve bu kişiler, daha tasarruflu ev dekorasyonlarına yöneliyorlar. Ancak bu algıdan kurtulmak mümkün. Doğru dekorasyon uygulamalarıyla cebinizden fazla harcamadan şık bir sonbahar yeniliğine gidilebilir. Peki kiralık evler için nasıl bir sonbahar dekorasyonu uygulayabilirsiniz? 

Derinlik algısı yalnızca aynalar ile sağlanmaz. İnce mobilyalar da bunu sağlamak da etkindir. Sonbahar ve kış ayları için dekorasyonda ferahlık ön plandadır. Bu yüzden kaba ve fazla eşya yerine ince ve az mobilyalar, eşyalar tercih edin.

Oturma odanızda aksesuarları bol tutun. Renkli halılar, duvarı boydan boya kaplayan aynalar, ev bitkileri ve renkli saksılar bu açıdan doğru aksesuar seçimidir. Farklılık katmak için, üstünü sehpa olarak kullanabileceğiniz iki raflı minik kitaplıklar kullanabilirsiniz.

Sonbahar ve kış dekorasyonunda koyu renklerden kaçınılmalıdır. Renkli ve canlı tonların kullandığı oda dekorasyonlarında, perdeler üzerinden bu koyuluk ve karanlık etki kırılabilir.

Evlerde fonksiyonellik önemlidir. Özellikle mutfak ve banyo mobilyalarında, kullanılan mobilyaların, birden fazla işleve sahip olması istenir. Bunun için raf sistemlerini fazla kullanabilir, boydan boya dolaplar ve bazalı yataklar tercih edebilirsiniz. 

Bu sayede ilkbahar ve yazdan kalma kullanılmayan eşyaları, göz önünden derli toplu bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Sonbahar aylarından kahve, çay içme vb. aktiviteler çoğalır. Mutfak raflarınızı dekore ederken buralara renkli fincan ve kupalarınızı dizebilirsiniz. 

Balenciaga'nın yeni sezon modelleri sosyal medyaya damga vurdu! Balenciaga 2020 kış koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

Balenciaga'nın yeni sezon modelleri sosyal medyaya damga vurdu! Balenciaga 2020 kış koleksiyonu
Eftelya ne demek? Eftelya isminin anlamı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Eftelya ne demek? Eftelya isminin anlamı nedir?

BİR YORUM YAPIN 0