En doğru salon aydınlatması nasıl yapılır? Salonlar için aydınlatma önerileri

Bir salon dekorasyonunun tamamlanmasında aydınlatmanın etkisi önemlidir. Yanlış bir aydınlatma seçimi, salonun şık görünmesinde olumsuz etki oluşturabilir. Bunun önüne geçmek için aydınlatma seçimini doğru yapmanız gerekir. Peki salonlar için en doğru salon aydınlatması nasıl yapılır?

Salonları dekore ederken aydınlatmaların etkisine de ayrıca önem vermek gerekir. Çünkü aydınlatmalar, bir ortamın olduğundan daha dikkat çekici ve iddialı olmasına etki eder. Yapılacak olan olası bir yanlış seçim, birçok konuda olumsuz etkinin oluşmasına neden olacaktır. Bu etkiler arasında enerji düşüklüğü ile baş ve göz ağrıları yer almaktadır. Kötü ve yanlış bir aydınlatma, ortama karanlık bir hava verir. Bu nedenle aydınlatma seçiminin doğru bir şekilde yapılması ve dekorasyonun en doğru şekilde hazırlanması gerekir. Bu sayede istediğinizden daha gösterişli bir salon yakalamış olursunuz.

SALON AYDINLATMASI NASIL OLMALIDIR?

Salonlar bazı evlerde yalnızca misafir ve özel anlar için kullanılmaktadır. Kişiler çoğunlukla oturma odalarını tercih ederler. Bu nedenle salonlarda kullanılan mobilyalar çoğunlukla varaklı, gösterişli koltuk takımları olur. Bu tarzda dizayn edilmiş bir salonunuz varsa beyaz ve sarı ışık kullanmanız gerekir. Ya da mağazalarda hep görülen led ışıkları tercih edebilirsiniz. 

Led ışık yerine avize kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun için büyük modelleri ya da alternatif olarak ayaklı lambaderler ile aramtürleri seçebilirsiniz. Bu aydınlatmaların hepsi eşit ışık kaynağına sahiptirler.

Satın alınan avizenin fonksiyonel olmasına özen gösterin. Bir aydınlatma hem ışık kaynağının güçlülüğü hem de sahip olduğu görünümü sayesinde sağladığı dekoratif etkiyle fonksiyonelliğini korumuş olur. 

Odanın geneline etki eden bir aydınlatmanız var ise buna ortam aydınlatması adı verilir. Bu aydınlatmalar, sarkıt modellerdir. Bu aydınlatmaları dekore ederken seçeceğiniz konum, televizyonun olduğu köşeler olmamalıdır. Ortam aydınlatması olan sarkıt aydınlatma modellerini, televizyonun önüne ya da tam üzerine doğru konumlandırmamalısınız. 

 

Bir diğer aydınlatma türü ise vurgu aydınlatmalardır. Bu aydınlatmalar evin her köşesine rahatlıkla yerleştirilebilmektedir. Örneğin televizyon ünitelerine, nişlere, dikkat çekmesi istenilen aksesuarlara doğru konumlandırılabilir.

Lambader ve abajurlar, ortamda ekstra bir aydınlatmanın oluşmasını sağlamaktadır. Bu ışıkların gücünden salon içerisinde kendinize ayırdığınız kitap okuma ve kahve içme alanlarında yararlanabilirsiniz. 

Bakü'ye gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Bakü'ye gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler

BİR YORUM YAPIN 0