Belçika tarzı dekorasyon nedir? Belçika tarzı dekorasyon nasıl uygulanır?

Belçika stili ev dekorasyonu, kış aylarında evi hem sıcak hem de zengin göstermek isteyenler için ideal ev dekorasyonlarının başında gelmektedir. Bu stili uygularken özellikle dikkat etmeniz gereken detaylar bulunmaktadır. Peki bu detaylar nelerdir? İşte, kış aylarının ideal ev dekorasyonu Belçika stili hakkında bilinmesi gerekenler.

Ev dekorasyonlarında çoğunlukla Kuzey ülkelerinin izlerini taşıyan dekorasyonlar ön planda çıkmaktadır. Ancak Avrupa ülkesi Belçika'nın eski ile yeniyi buluşturan ve kendi adını taşıyan Belçika Ev Dekorasyonu trendi de, 2020 yılında tercih edilenler arasında yer almaya başlamıştır. Geleneksel - klasikleşmiş parçalar ile modern - çağdaş parçaları birleştiren bu tarzda, sıcak nötr renklere ve büyük mobilyalara yer verilmektedir. Hem sade hem de zengin görünümü bir araya getiren bu tarzı uygularken, özellikle dikkat etmeniz gereken belirli uygulama adımları bulunmaktadır. Sizler için bu adımları listeledik. İşte, özellikle kış ayları için ideal olan Belçika Ev Dekorasyonu trendiyle ilgili bilinmesi gerekenler: 

BELÇİKA EV DEKORASYONU NASIL UYGULANIR?

Bu dekorasyonda en belirgin özellikler büyük mobilyalar ve sıcak ama nötr renklerdir. Sıcak ama nötr renkler ile ortamda, büyük mobilyaların vermiş olduğu zengin görünüme biraz sadelik katılmış olunur ve sıcak bir hava sağlanır. Bu, kış aylarında evler için en önemli olandır. Ahşap ve doğal taş renklerini andıran tonlar tercih edilmelidir.  Bu tonlar arasında; gri, bej, ve daha hafif kahverengi tonları bulunmaktadır. 

Bir diğer önemli noktanın ise büyük mobilyalar olduğunu belirtmiştik. Çoğu kişi bu tarz mobilyaları, salon ve yatak odalarında kullanmayı tercih etmemektedir. Bu dekorasyon stilinde mobilyalar için daha çok keten kumaş tercih edilmektedir.  Eğer siz de büyük mobilya kullanmayı pek sevmeyenlerdenseniz, odadaki her parça yerine belli baş parçalar için bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. 

Peki niçin özellikle keten sorusu dekorasyon için sıkça sorulanlar arasındadır. Çünkü keten, Belçikalılar için önemli bir konumdadır. Ülkede uzun zamandır doğal bir kaynak olarak üretilen keten, tasarımcılar için de çalışmalarında estetiğin temel kısmını oluşturmaktadır. Keteni, Belçika'da dekorasyon adına birçok model ve eşya  üzerinde görebilmeniz mümkündür.

Ülke dekorasyonunda doğallık önemli bir konumdadır. Bu yüzden de ev dekorasyonlarında kullanılan aksesuarlarda doğal malzemeler, ahşap, taş ve seramik gibi parçalar kullanılmaktadır. Bu malzemeler yalnızca dekorasyonda değil modada da Belçika tasarımlarında kendisine yer bulur. Bu aksesuarların yapımında cilalama işlemine özellikle çok fazla yer verilmemektedir. Çünkü amaç doğal vurguları daima ön planda tutmaktır. Bu nedenle ham biçimleriyle tutmak tercih edilmektedir. 

 

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

BİR YORUM YAPIN 0