2021 yılında popüler olacak dekorasyon tarzları

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılının ardından 2021'nin trendleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Daha ferah ve doğal bir ortam oluşturmanın amaçlandığı 2021 dekorasyonunda, popüler olması beklenen trendler belli oldu. Peki bu dekorasyon tarzları/trendleri neler? İşte yanıtı.

2020'nin bitmesine 1 aydan az bir süre kaldı. Mart ayından bu yana neredeyse tüm dünyada tamamen karantinada geçirilen bu yılda, dekorasyonun pek çok trendinden ya haberimiz olmadı ya da misafirlik vb. durumlar ertelendiği için uygulama gereksinimi duyulmadı. Fakat aşının bulunduğu haberleri, 2021 yılı için umut oldu. Bu haberlerin ardından da dekorasyonun yeni sezon trendlerine yönelik araştırmalar, artış göstermeye başladı. 2021 dekorasyonunda geleneksel, doğal ve vintage parçalar ön planda kalıyor. Geriye dönüş algısının üst seviyede olduğu yeni trendlerde, modern ve geleneksel tıpkı Belçika Dekorasyon Stili'nde olduğu gibi bir araya getiriliyor. Sizler için 2021 yılında popüler olması beklenen dekorasyon trendlerini bir araya getirdik.

2021 DEKORASYON TRENDLERİ

DOKUMA AKSESUARLAR

Geleneksele dönüş, aksesuarlarla başlayacak. Çoğunlukla köy evlerinde görmeye alışık olunan duvar halılarıyla birlikte makromeden yapılmış duvar askıları, dokuma perdeler yeni sezonun trendleri arasında yer alacak. Duvar halılarında makine yerine el işi modeller tercih edilecek.

RENKLER 1980'LERDEN GELİYOR

Sezonun trend renkleri ise 1980'li yılların renkleriyle aynı olacak. 1980'ler için özellikle Yeşilçam filmlerine bakılarak daha cıvıl cıvıl ve parlak renklerin popüler olduğu düşünebilir ancak dekorasyonda açık yeşil ön plandaydı. 2021 sezonunda da hemen hemen her parçada açık yeşil kullanımı fazlaca olacak.

Açık yeşil ile beraber sarı ve tonları da bu sezonun renklerinden olacak. Açık yeşil ve sarıdan da anlaşılacağı üzere 2021 dekorasyonunda aynı zamanda ferahlık hissi de hakim olacak. Sarının her tonu ev dekorasyonunda kullanılacak.

DOĞAL MALZEME VE MATERYALLER

Doğallığın ön planda tutulduğu 2021 dekorasyonunda, iç tasarım için doğal malzeme ve materyaller tercih edilecek. Bir şekilde doğayı eve taşıyan doğal malzeme ve materyal yaklaşımında, pek dikkat çekmese de 2020 yılında da popüler dekorasyon trendleri arasında yer almaktaydı.

GELENEKSELE DÖNÜŞ

GRANDMİLLENİAL DEKORASYON

Adı neredeyse hiç duyulmayan bu dekorasyon tarzı, 2021 yılının başlangıç trendi olacak. Eskinin moda el sanatlarını, günümüz modern kavramıyla buluşturan bu tarzda pötikare desenler, çiçek detayları ve antika, kamış, hasır ve saçaklar kullanılıyor. 

Bu dekorasyon stili aynı zamanda akıllara Vintage akımını da getirebilir. Ki 2021 dekorasyonunda Vintage tasarımlar da tercih edilecek. Mobilyalarda geometrik şekillerde yuvarlak ve kıvrımlar kullanılmış olacak.

Asil görünme sanatı: İngiltere Kraliyet Ailesi'nin giyim kodları

İLİŞKİLİ HABER

Asil görünme sanatı: İngiltere Kraliyet Ailesi'nin giyim kodları
Parizyen kaşığı nedir, nerelerde kullanılır? Parizyen kaşığıyla meyve sepeti nasıl hazırlanır

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen kaşığı nedir, nerelerde kullanılır? Parizyen kaşığıyla meyve sepeti nasıl hazırlanır

BİR YORUM YAPIN 0