Koltuklara kırlent seçerken nelere dikkat edilmeli? En modern kırlent modelleri

Kırlentler, ev dekorasyonu için önemli aksesuarlardandır. Koltukların tamamlayıcısı olan kırlentler için alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı küçük detaylar bulunur. Koltuklara kırlent seçerken dikkat edilmesi gereken detayları, haberimizde derledik.

Evlerin en sık kullanılan bölümleri oturma odaları ve salonlardır. Bu sebeple koltuklar bir zaman sonra hasar görüp eskimeye başlar. Bu durumu önlemek için koltuk kumaş yüzeylerinde ve dekorasyonunda değişikliğe gitmeyi deneyebilirsiniz. İlk yönelmeniz gereken kısım da koltuk minderleri ya da bilinen diğer adıyla kırlentler olacaktır. Ancak bir kırlent seçimi yaparken dikkatli, özenli olunması gerekir. Peki koltuklar için en uygun kırlent nasıl seçilir? Öncelikle kırlentin koltukla uyumlu olması gerekir. Bu uyum, renk ve kumaşla sağlanır. Koltuğunuzun kumaşıyla kırlentinizin kumaşı aynı olmalı. Kırlent seçimi için dikkat edilmesi genel detaylar şu şekildedir:

Satın alacağınız kırlent renginin koltukla olduğu kadar odanın diğer hakim renkleriyle de uyumlu olmasına dikkat edin. Kimi kırlentler desenli olur. Kırlentiniz üzerinde kullanacağınız kırlentin, oda dekorasyon temasına uyan şekilde olmasına dikkat edin. Ya da kırlent üzerinde yer alan deseni baz alarak bir oda dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Kırlentler de bir aksesuar parçası olduklarından, oda dekorasyonu için etkili olduğunu unutmamalısınız.

Oturma odası ve salonlarda genellikle dikkat çekici stiller tercih edilmektedir. Bu stiller arasında country, modern, avangard vb. yaklaşımlar yer alır. Odanızın dekorasyon stiline iyi bir şekilde hakim olmanız, kırlent seçimi için önemlidir. Var olan dekorasyon stilinden farklı bir seçim, oda içerisinde zıtlık oluşturacaktır. Kırlent sayısı da koltuğa bağlı olmalıdır. Koltuğunuzda fazlalık görüntüsü oluşturmayacak kadar sayıda kırlent almanız doğru olandır. Örneğin; üçlü bir koltuk için 2'li olarak koyulacak şekilde en fazla 6 kırlent yeterli olacaktır. İkili bir koltuk için ise en fazla 4'lü kırlent yeterlidir.  Tek kırlent kullanımını ise tekli koltuklar için deneyin. 

Kırlentlerin temiz kullanımı da dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Eğer uyumdan ziyade temizliğe, kolay kir tutup tutmamasına önem veriyorsanız polyester kumaş tercih etmelisiniz. Polyester; kolay yenilebilen, kir tutmayıp kolayca temizlenebilen bir kumaş türüdür. En yanlış tercih ise pamuk kumaşlar olacaktır. Pamuk kumaşlar, çabuk tiftikleneceğinden kırlentler için doğru bir seçim olmayacaktır. Bu nedenle kumaş seçiminde şıklık yerine kullanım kolaylığını öncelik alın.

2021 kış için en şık kadın örgü atkı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 kış için en şık kadın örgü atkı modelleri

BİR YORUM YAPIN 1

kırlentlik kumas 3 yıl önce

kırlent kumasini alip kendim diktim. kumasfabrik.com ve kumascidukkanlarina bakin ve kendiniz yapin derim.