Kazanlı ütüler mi normal ütüler mi daha kullanışlıdır?

Son zamanlarda ütüler konusunda en çok kazanlı ütülerin mi yoksa normal ütülerin mi kullanış açısından daha avantajlı olduğu sorusunun yanıtı sıklıkla aratılıyor. Normal ütülere kıyasla daha fazla özelliğe sahip olan kazanlı ütüler, bu anlamda bir adım önde duruyor. Peki kazanlı ütüler mi yoksa normal ütüler mi daha kullanışlıdır? Sizler için bu ütülerin kıyaslamasını yaptık. İşte her 2 tip ütü modelinin özellikleri.

Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürme özelliğine sahip olan ütüler, özellikle yoğun tempoda yaşam sürdüren kişilerin kurtarıcısıdır. Vakit sıkıntısı yaşayan kişiler, kıyafetlerini kolayca ütüleyebilecekleri makine modellerinden almak isterler. Son dönemlerde kişilerin aklını en çok karıştıran ise kazanlı ütülerin mi yoksa normal ütülerin mi daha avantajlı olduğu sorusunun yanıtıdır. Normal ütülerde zamanla pek çok sorunla karşılaşılabilir kazanlı ütüler ise zamandan daha fazla tasarruf ettirdiği için avantajlı görülmektedir. Sizler için kazanlı ütüler ile normal ütüleri kıyaslayarak, bu sorunun yanıtını verdik:

Öncelikli bilinmesi gerekir ki; buharlı ya da bir diğer deyişle kazanlı ütüler, düzenli olarak yapılan günlük ütülerin kullanımı için ideal olan modeldir.

KAZANLI ÜTÜ MÜ NORMAL ÜTÜ MÜ?

- Su kullanımı ütüler için en önemli noktadır. Normal ütülerde su kullanımı oldukça fazladır. Bununla beraber press özellikleri de düşüktür. Ancak kazanlı ütülerin buhar çıkışı yüksektir bu nedenle de fazla su tüketimi gerektirmez. 

- Normal ütülerin sahip oldukları klasik tip tabanlar, kazanlı ütülerin tabanlarına kıyasla daha eksik özelliklere sahiptir. Kazanlı ütülerin gücü 1600 Watt'ın üzerine çıkabilirken  normal ütüler de bu en fazla 1600 Watt'dır.

- Kazanlı ütüler, yüksek performansları ve zamandan kazandıran avantaj özellikleri sayesinde özellikle kalabalık aileler için idealdir.

- Kazanlı ütülerin tabanında yer alan gözenekler, normal ütülere kıyasla daha fazladır. Kazan özelliği, ütülenecek olan kıyafetin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. 

- Her iki ütüyü de seçerken, ütüleyeceğiniz total çamaşır miktarını hesap ederek bir seçim yapmanız gerekir. Çünkü güç performansı önemlidir.

- Eğer çoğunlukla keten ve pamuk türü kıyafetler giyiyorsanız onlar için uygun olan kazan tipi ütüler olacaktır. 

- Kazanlı ütülerin hazneleri geniştir ve normal ütülere kıyasla daha az enerji harcarlar. Kendi kendini otomatik durdurma özelliğine sahiptir.

- Buhar yöntemi sayesinde gaz basıncını sıvı kütleden buhara çevirir ve kıyafetlerinizi korumuş olur. 

Dünyanın en güzel ve otantik 6 kasabası

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en güzel ve otantik 6 kasabası

BİR YORUM YAPIN 0