Kar küresi nedir, nasıl yapılır? Kar küresi modelleri

Günümüzde dekoratif amaçlı kullanılan ve hediye olarak da verilen kar kürelerinin tarihi 19. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Kar küreleri ilk kez nasıl ortaya çıktıkları ve nasıl yapıldıkları gibi yönlerden dolayı da ilgi uyandırmaktadır. Sizler için kar kürelerinin tarihçesini, nasıl yapıldığını ve en şık modellerini derledik. İşte kar küreleri hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

Minyatür simgeleri barındıran camdan yapılmış bir küre olan kar küresi, içerisinde uçuşan beyaz tanecikler sebebiyle bu adı almıştır. Dekorasyon amaçlı kullanılan bu küreler, masalarına yerleştirilmeden önce sallanır. Ortaya çıkışı tam olarak bilinmeyen küreler için 19. yy. 'da Fransa'da popüler oluşları, burada ilk kez ortaya çıkmıştır algısı da oluşturabilmektedir. Popüler oldukları dönemde kağıt tutucu olarak da kullanılmıştır. Kürenin mucidi ise Avusturalyalı Erviz Perry'dir. Perry'den Thomas Edison'un ampül icadını geliştirmesi istenmiştir. O bu çalışmayı yaparken tamamen kazara kar küresini ortaya çıkarmıştır. İlk adı Schneekugel olan kar kürelerinin patenti de Perry'dedir. 1879 yılıyla birlikte geniş bir şekilde üretimine başlanmıştır. Dünya üzerinde en önemli değere sahip olan kar küresi ise 1889'da üretilen ve içerisinde henüz yeni yapılmış olan Eyfel Kulesi'nin bulunduğu kar küresidir. Uluslararası Paris Fuarı için özel olarak üretilmiştir.

Günümüz kar küreleri içerisinde ev simgeleri bulunmaktadır.

Günümüz kar küreleri içerisinde ev simgeleri bulunmaktadır.

İngiltere'de popülerliğini meşhur Victoria Devri döneminde yakalayan kar küreleri, Avrupa kıtasından çıkışı sonrası en büyük popülerliğini ise 1920'li yıllarda elde etmiştir. Koleksiyon ürünü de olarak görülen kar kürelerinin yapımı da oldukça merak edilmektedir:

Kar küresi nasıl yapılır? Kar küresi yapımı

Kar kürelerinin yapımında; kurşun cam, seramikten oluşan bir figür ve döküm seramik bir taban kullanılır. Ancak günümüzde güvenlik sebebiyle plastikten üretilmektedir. Önce kürenin içi su ile doldurulur ve küre mühürlenir. İçerisine konulan su ise aslında su ve antifriz karışımı sonucu oluşan hafif yağdır. Bu yağ ise gliserin ve glikolden oluşmaktadır. Sıvı hayvanlar ve küçük çocuklar için tehlikeli olabilmektedir.

KAR KÜRESİ MODELLERİ

kar küresi modelleri

kar küresi modelleri

kar küresi trendyol

kar küresi trendyol

kar küresi hediyelik

kar küresi hediyelik

kar küresi yapımı

kar küresi yapımı

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 Önü yuvarlak ve şık tasarım nişan başı modelleri

BİR YORUM YAPIN 0