Bilgisayar sandalyesi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bilgisayarlarınız için sandalye seçerken çoğunlukla model ve tasarım güzelliğine göre hareket ediyor olabilirsiniz ancak doğru olan sandalyenin sağlığınıza olumlu bir etki sağlayıp sağlamayacağını bilmenizdir. Peki bilgisayarlarınız için sandalye seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir? Bilmeniz gereken tüm detayları haberimizde derledik.

Özellikle evde çalışma sisteminde olan ve öğrenciler son dönemde sıkça merak edilen konu, iyi bir bilgisayar sandalyesinin nasıl olması gerektiği ve seçerken nelere dikkat edilmesidir. Kullanırken her ne kadar rahat hissettirse de kötü bir sandalye bel ve sırt bölgelerinizde rahatsızlık oluşmasına neden olabilir. Bu sebeple bilgisayar sandalyesi almadan önce yazımızı okumanız, sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bilgisayar sandalyeleri için ayar kısmı en önemli noktadır. Yükseklik, kol kısmı ve sırt kısmının size göre ayarlanabilmesi gerekir. Tasarım ve desen de önemli olan bir diğer kısımdır. Aldığınız sandalyenin, alt kısmındaki eğri ile destekleme sağlaması gerekir. Bu yüzden en ideal olanı ortopedik sandalye modelleridir.

  • Sandalye kumaşının belirli bir kullanımdan sonra ısınıp sizi terletmesini istemiyorsanız, nefes alan kumaşa sahip sandalyelerden tercih edin.
     
  • Bir sandalyenin nefes alıyor olması, kullanım açısından uzun ömürlülük sağlar.
     
  • Sandalyenin aynı zamanda yeterli dolgu malzemesine de sahip olması gerekir.

Bir sandalyede olması gereken özellikler şu şekildedir:

-  Yükseklik ve Sırt kısmının Ayarlanabilir Olması:  Daha rahat bir kullanım için sandalyenizin boy kısmını size göre ayarlayabiliyor olmanız gerekir. Bu sayede oluşabilecek, sırt ve boyun ağrılarını önlemiş olursunuz. Bununla birlikte sırt dayanağının da kendinize uygun olarak değişebilmesi önemlidir.

- Tekerleğin Rahat Hareket Edebilmesi: Tekerlek kısımları modellere göre değişim gösterebilmektedir çünkü her tekerlek aynı malzemeden üretilmez. Sizin rahat bir kullanım için seçmeniz gereken sert yüzeylerde de zorluk çıkarmadan hareket edebilen sandalyeler olmalıdır.

- Bel Kısmına Destek:  Sırt kısmı kadar bel kısmının da ayarlanabilir olması gerekir. Bel kısmı, vücudun omurga sağlığını doğrudan etkiler. Bu nedenle size ağrı vb. olumsuz durumları oluşturmayacak, bel kısmı desteğine sahip bir sandalye seçmeniz önemlidir.

BİR YORUM YAPIN 0