Epoksi nedir? Epoksiyle tasarım nasıl yapılır, epoksi nasıl kullanılır?

Son zamanlarda fabrikasyon ürünlerden ziyade daha doğal görünümlü tasarımlar dekorasyonda tercih ediliyor. Kendine has dokusu ve benzersiz görünümüyle dikkat çeken epoksi, evinizde estetik bir bakış açısı yakalamanızı sağlar. Peki epoksi nedir? Epoksi reçinesi nasıl kullanılır? Merak ettiğiniz tüm detayları sizler için haberimizde açıkladık...

Ev dekorasyonunda her parçanın birbiriyle uyumlu olmasına özen gösteririz. Bu noktada aksesuarlar, dekorasyonda dengeleyici ve bütünleyici bir rol üstlenir. Aksesuarların sağladığı ufak dokunuşlarla yaşam alanımızda daha dinamik ve canlı bir bakış açısı oluşturmak sanıldığı kadar zor değil. Dekorasyon güzellik yalnızca hazır alınan objelerle değil el emeği ile yapılmış ürünlerle de sağlanabilir. Yaşam alanınızda kişisel tarzınızı oluşturarak kendinizden parçalar katabilirsiniz. Son zamanlarda ülkemizde de popüler hale gelen epoksi reçine tasarımları, fazlasıyla dikkat çekiyor. Epoksi ile hayal gücünüzün sınırlarını zorlarken birbirinden özgün görsel doyuruculukta tasarımlar yapmanız artık çok kolay. Gelin dekorasyonda epoksi kullanmanın püf noktalarını birlikte keşfedelim.

Balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERBalkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı nasıl olmalı?

EPOKSİ REÇİNE NEDİR?

epoksi kullanarak yapılmış bir tablo

epoksi kullanarak yapılmış bir tablo


Epoksi; tekne, ahşap malzemeler gibi pek çok alanda işlevsel olan ısı ve neme dayanıklı bir zemin kaplama ve onarım malzemesidir. Aynı zamanda çok kuvvetli yapıştırma gücü bulunan epoksi pek çok maddeye karşı dirençlidir. Epoksi reçine, iki ayrı bileşenden meydana gelir. Bu bileşenle renk pigmentleri karıştırıldığında özellikle resim yapmak için boyama alanında kullanılabilir.

Epoksiden yapılan tasarımlar

Epoksiden yapılan tasarımlar

EPOKSİ REÇİNE İLE TASARIM NASIL YAPILIR?

Silikon ve plastik dışında her yüzeyde kullanma imkanı bulunan epoksi reçine, yapısı itibariyle akışkan olduğundan dolayı, bir ürünün tamamen aynısını tekrar yapmak mümkün değil. Bundan dolayı kendi iç dünyanızı yansıtan, el emeği ve yalnızca size özel tasarımlarla bulunduğunuz mekanın havasını değiştirebilirsiniz. Farklı görünümlerde süs eşyaları; salon, yatak odası, çocuk odası, mutfak, banyo hatta balkon ve teraslarınızda da orijinalliği evinize getiriyor. Sadece ev dekorasyonu değil aynı zamanda ofis dekorasyonlarında da fazlasıyla dikkat çeken epoksi tasarımları sizde çok seveceksiniz.

Epoksiden yapılan tasarım modelleri

Epoksiden yapılan tasarım modelleri

EPOKSİ İLE NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Epoksi malzemeyle ahşabı birleştirerek birbirinden farklı masa ve sehpa tasarımları yapmanız mümkün. İster epoksi reçineyi tek başına kullanın yada yalnızca ahşap objelerle kullanmaktan çekinmeyin. Bunun yanı sıra; tepsi, bardak altlığı, mumluk, anahtarlık, saat, küpe ve kolye gibi birçok takı ürünleri de epoksiyle bambaşka bir hale bürünebilir. 

Epoksi tasarım bardak altığı

Epoksi tasarım bardak altığı

EPOKSİ REÇİNE MALZEMEYE NEREDEN ULAŞABİLİRİM?

Epoksiyle tasarım yapmak isterseniz bu malzemeye her yerden ulaşabilirsiniz. Piyasada birçok farklı fiyata bulabileceğiniz epoksileri özellikle internet üzerinden çok hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz. Bu noktada hiçbir zararlı kimyasal içermemesine dikkat edin. Epoksi reçine ile tasarımlarınızı gerçekleştirirken güvenlik açısından maske ve eldiven kullanmayı da ihmal etmeyin.

Epoksi reçineden yapılmış tepsi tasarımı

Epoksi reçineden yapılmış tepsi tasarımı

Yıl içerisinde özel günler birbirini kovalarken sevdiklerinize epoksi ile tasarladığınız ürünleri hediye edebilirsiniz. Yalnızca onlarla özel olan bu hediyelere çevrenizdekiler bayılacaklar.

Epoksi tasarım

Epoksi tasarım

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kıyafetlerin solmaması için neler yapılmalı? Sirkeyi pantolonlara sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Kıyafetlerin solmaması için neler yapılmalı? Sirkeyi pantolonlara sürerseniz...

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0