70'ler tarzı ev dekorasyonu nedir? 70'ler ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda tekdüze ve aynı tasarımlardan ziyade daha farklı ve özgün stiller kullanmak isteyebilirsiniz. Renklerin muhteşem bir ritim eşliğinde dans ettiği ve konforun ön planda olduğu 1970’li yıllar ev dekorasyonu özgünlük arayanların favorisi haline gelecek. Peki 70'ler tarzı ev dekorasyon nasıl yapılır? Retro ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar…

Samimi dostlukların, aile gibi olduğumuz komşuluk ilişkilerinin ve içten duyguların var olduğu 1970'li yıllar, hepimizin aklında en güzel hatıraların yegane sahibi. Kendine has özellikleriyle rengarenk bir dönem olan 70'lerde her kesime dokunan filmler ve özgün müzikler çok özel bir yere sahipti. Bunun yanı sıra; modanın parlak dünyası ve ışıltılı tasarımlar 70'lerde göze çarpıyordu. Eğer hayatınızın çocukluk, gençlik veya orta yaşlarında 70'lerde bir an olsun bile bulunduysanız renklerle çevrelenmiş evlerini hatırlarsınız. Güçlü desenler, kadifenin yumuşak dokunuşları ve yuvarlak hatların hakim olduğu 70'lerin ev dekorasyonu, sanatsal bakış açısı ve geniş renk yelpazesiyle hafızalarda yer ediniyor.  Eğer siz de evinizde 70'li yılların ruhunu yakalamak ve nostaljik bir yolculuğa çıkmak isterseniz gelin 70'li yılların ev dekorasyonunu birlikte keşfedelim.

Hollywood dekorasyon stili nedir, nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERHollywood dekorasyon stili nedir, nasıl uygulanır?

70'LER STİLİNDE MOBİLYA SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

70'li yıllarda mobilya seçimi yapılırken, kullanılan kumaş oldukça önemlidir. Kumaş türü olarak kadifenin yoğunlukta olduğunu görebiliriz. Özellikle koltuk takımlarında parlak ve mat kadifeler çok fazla tercih edilmektedir. 

1970li yıllarda ev dekorasyonu

1970li yıllarda ev dekorasyonu

Kadife dışında mobilyalarda çok fazla desen kullanıldığını görebilirsiniz. Dama desenli ve tüylü pelüş dokularla döşenmiş koltuklar, konfor ve görsel şöleni bir araya getiriyor. Dama desenleri, zeminlerin tasarımında da farklılık oluşturuyor.

1970li yılların dekorasyon önerileri

1970li yılların dekorasyon önerileri


Mobilyaların boyutları konusunda dikkatli seçimler yapmanız gerekiyor. 70'ler döneminde kullanılan mobilyalar, günümüz mobilya anlayışına göre daha küçük boyutlarda. Daha az yer kaplayan koltuk takımları kullanarak, yaşam alanınızın geniş ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. 

70ler ev dekorasyonunda koltuk takımı seçimi

70ler ev dekorasyonunda koltuk takımı seçimi

Yuvarlak hatlı ve kısa ayaklı ahşap mobilyalar 70'lerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İddialı ve dikkat çekici berjerler ile mobilyalarınızı destekleyebilirsiniz. 

70li yıllarda ev dekorasyonu

70li yıllarda ev dekorasyonu

Her dönemde kullanılan mobilyaların görünüşü kadar konforu da dikkat çeken noktalardan biri olmuştur. Rahat ve yumuşak formda tercih edilen koltuklarda özellikle sünger kullanımı çok yaygındır.

70ler dekorasyon önerileri

70ler dekorasyon önerileri

Ayrıca o dönemde salonun tam ortasında bulunan ve havuzu anımsatan alanlar, oturma köşesi olarak karşımıza çıkıyor. Farklı dizayn şekillerine ilginiz varsa bu fikre bayılacaksınız!

70li yıllarda oturma alanları

70li yıllarda oturma alanları

70'LER TARZI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Ev dekorasyonunda renkleri cesur kullanmak 70'lerin ana temasını oluşturmaktadır.

70li yıllarda ev dekorasyonunda renk kullanımı

70li yıllarda ev dekorasyonunda renk kullanımı

Döneme ait karakterdeki renk ve desenlerin hakim olduğu objelere yer verebilirsiniz. Parlak ve patlak renkleri ön plana almanızı tavsiye ederiz.

Retro ev dekorasyonu

Retro ev dekorasyonu

Güneş sarısı, hardal sarısı, turkuaz, turuncu, parlak kırmızı, camgöbeği ve indigo mavisi, yeşilin ve pembenin her tonu 70'ler ev dekorasyonuna yakışacaktır. Tüm renklerin harmonisiyle eşsiz bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. 

70li ev dekorasyonunda renk kullanımı

70li ev dekorasyonunda renk kullanımı

Özellikle geometrik ve etnik desenler duvar kağıdı seçiminde sıkça karşımıza çıkmaktadır. Büyük veya küçük çiçek desenlerine de duvar kâğıdında yer verebilirsiniz. 

70ler ev dekorasyonunda desen kullanımı

70ler ev dekorasyonunda desen kullanımı

70'LER STİLİNDE AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

70'li yıllarda müzik, hayal dünyamıza çağ açacak nitelikteydi. Kaliteli ve duygulara hitap eden müzikler, evin bir köşesinde mutlaka yer almalı. 70'li yıllarda sıkça karşımıza çıkan pikaplar ve plaklar günümüzde de dekorasyonda çok fazla kullanılmaktadır. Hem şık bir aksesuar hem de geçmişin izlerini taşıyan pikaplara salonunuzda yer verebilirsiniz.

70li yıllarda ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

70li yıllarda ev dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Ya da salonunuzda Retro tarzda bir radyoya yer vererek, ezber bozan müzikleri kucaklayabilirsiniz. Aynı zamanda antikacılardan seçeceğiniz küçük ancak etkili aksesuarlarla 70'leri evinize davet edebilirsiniz.

Vintage ev aksesuar önerileri

Vintage ev aksesuar önerileri

Mobilyalarınızın rengine uyum sağlayacak püsküllü abajurlar kullanabilirsiniz. Kadifenin yoğunluk kazandığı 70'ler tasarımında perdelerinizde de kadifeye yer verebilirsiniz. 

70ler dekorasyonunda aydınlatma seçimi

70ler dekorasyonunda aydınlatma seçimi

Geometrik ve farklı şekillerde aydınlatmalar,70'lerde sıkça karşımıza çıkmaktadır. Dönemin izlerini taşıyan retrospektif aynalar, vazolar, çerçeveler, saatler, minder ve kırlentlere yer verebilirsiniz. Desen, renk ve kumaşın uyum sağlayacağı şekilde farklı bir harman oluşturabilirsiniz. 

Eski moda ev aksesuarları

Eski moda ev aksesuarları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0