Ev dekorasyonunda kullanılan iç kapı renkleri nelerdir? İç kapılar için ideal renkler

Ev dekorasyonunda doğru renklerde seçilen iç kapılar, ferah ve aydınlık bir yaşam alanına sahip olmanıza olanak tanır. Her evin boyutu, şekli ve tarzına göre değişkenlik gösteren bu renk seçimleri hakkında bilinmesi gereken detayları sizler için tek tek ele aldık. Peki ev dekorasyonunda iç kapı için ideal renkler nelerdir? İç kapı ne renk olmalı? İşte yanıtlar…

Ev dekorasyonu denildiği zaman birçok kişinin aklına ilk olarak mobilya, perde, aydınlatma, aksesuar, tavan, duvar ve zemin döşemeleri gibi unsurlar geliyor. Ancak ana parçaların yanı sıra bazı detaylar doğru bir şekilde seçilmediğinde dekorasyonda karmaşaya ve uyumsuz bir görüntüye sebep olabilir. Çoğu kişinin fark etmediği ama odanın atmosferinde büyük bir etki oluşturan iç kapılar ise bu detayların başında geliyor. Ufak bir detay gibi görünse de dekorasyonda bütünleyici bir etki oluşturan iç kapıları satın almadan önce renkleri konusunda hassas davranmaya özen göstermelisiniz. İç kapılar için renk seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini gelin birlikte öğrenelim…

Oturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROturma odası için mobilya seçimi nasıl yapılır?

EV DEKORASYONUNDA İÇ KAPI RENGİ NASIL SEÇİLİR?

Beyaz renk, iç kapılarda en çok kullanılan renktir. Sade ve yalın bir görüntüsüyle her renge uyum sağladığı için risk almaktan kaçınanların tercih edebileceği bir iç kapı rengidir. Odanızın içini dekore ederken beyaz renkli bir kapı, stilinize zarif ve şık bir görünüm katacaktır. Ayrıca beyaz kapılar camlı ve camsız olacak şekilde birçok farklı şekilde üretilebilmektedir.

Beyaz iç kapı rengi

Beyaz iç kapı rengi

ASİL GRİYLE EVİNİZİ ŞIKLAŞTIRIN

Modern ev dekorasyonları için biçilmiş kaftan olan gri renk, kapılarda da çok hoş bir görüntü elde etmenizi sağlar. Gri renkli iç kapılarınız parlak ve canlı renklerle döşenmiş evinize uyum sağlama konusunda oldukça başarılı olacaktır. Özellikle country tarz dekorasyonlarda sıklıkla kullanılan gri renkli iç kapıların zemin rengiyle uyum sağlaması oldukça önemlidir. 

Gri renk iç kapı

Gri renk iç kapı

GÖKYÜZÜNDEN BİR DOKUNUŞ: MAVİ RENKLİ İÇ KAPILAR 

Yenilikçi ve özgün bir bakış açısını ev dekorasyonunuzda kullanmak isterseniz mavi tam da size göre. Gökyüzünün ferah görüntüsünü odalarınızın kapısına yansıtarak, orijinal bir dekorasyon örneği sergileyebilirsiniz.

Mavi renkli iç kapı dekorasyonu

Mavi renkli iç kapı dekorasyonu

Özellikle indigo, camgöbeği ve buz mavisi en çok tercih edilen iç kapı renklerinden biri olmakla beraber lacivertin modern dokusunu kapılarınızda kullanabilirsiniz. Lacivert renkli bir oda kapısı kullanacaksanız; duvarlarınızın nötr renklerde olmasına özen gösterin. Siyah, beyaz ve gri renkli mobilyalar ile mavi renkli iç kapınızı destekleyebilirsiniz.

Lacivert iç kapı dekorasyonu

Lacivert iç kapı dekorasyonu

KIRMIZIYLA EVİNİZİ CANLANDIRIN!

Ev dekorasyonunda cesur bir dokunuş yapmak isterseniz çarpıcı bir etki oluşturan kırmızıya yer verebilirsiniz. Kendi başına estetik bir görüntü oluşturan kırmızı kapılar, sade tonlarla döşenmiş odalarınızda yıldız gibi parlayacak. 

Kırmızı renk iç kapı

Kırmızı renk iç kapı

AHŞABIN GÜCÜNE YER VERİN

Doğallık ve çok göze batmayan sof bir geçiş için iç kapılarınızda ahşaba yer verebilirsiniz. Ahşap, açık tonlara göre daha koyu olmasıyla nötr odalar için harika bir seçenek sunmaktadır. Beyaz kapılarda olduğu gibi ahşap kapılar da camlı veya camsız şekilde tercih edilebilmektedir. Ahşap mobilyaların tercih edildiği odalarda ahşap renkli kapılar tamamlayıcı bir etki oluşturabilir.

Ahşap iç kapı

Ahşap iç kapı

SİYAHIN KARİZMATİK HAVASINI SOLUYUN

Koyu renk sevenler için siyah, ayrı bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. Geniş alanlarda kasvetli bir hava oluşturacağı için siyaha dekorasyonda çok fazla yer vermiyor olabilirsiniz. Yaşam alanınızın kısıtlanmasını istemiyor ancak siyahı dekorasyonunuzda kullanmak istiyorsanız iç kapılarda bu rengi kullanma fikrinden hoşlanabilirsiniz.

Siyah iç kapı rengi

Siyah iç kapı rengi

Siyah iç kapılar evinizde şık ve sofistike bir görünüm elde etmenizi sağlar. Çok fazla tercih edilmeyen siyah kapılar evinize orijinallik katabilir. Camlı formda kullanacağınız siyah kapılar da düşünülmesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. 

Camlı oda kapısı

Camlı oda kapısı

SARININ SICAKLIĞI İÇİNİZİ ISITSIN

Beyaz duvarlarla sıcak bir görünüm elde edebileceğiniz sarı iç kapılar, gün ışığının etkisini evinize daha fazla sunabilir. Retro ve maksimalist stillerde sarı oldukça iyi bir seçenek olacaktır.

Sarı oda kapısı

Sarı oda kapısı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kuru ciltler için en iyi 10 vücut nemlendiricisi

İLİŞKİLİ HABER

Kuru ciltler için en iyi 10 vücut nemlendiricisi
Kellik belirtileri nelerdir? Kellik nasıl önlenir ve saç dökülmesine en etkili tedavi

İLİŞKİLİ HABER

Kellik belirtileri nelerdir? Kellik nasıl önlenir ve saç dökülmesine en etkili tedavi
Trençkotlar ile kombin nasıl yapılır? 2023-2024 kadın trençkot modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Trençkotlar ile kombin nasıl yapılır? 2023-2024 kadın trençkot modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0