Koridor dekorasyonu nasıl yapılır? Koridorların dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir?

Konforlu ve rahat bir yaşam alanı inşa ederken tüm odaları birbiriyle bağlayan koridorları es geçmemek gerekiyor. Evin atmosferinde belirleyici bir rol üstlenen koridorlarda dikkat çeken detaylarla kusursuz bir görünüm oluşturabilirsiniz. Peki, koridor dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? Koridor dekorasyonu nasıl yapılır? Tüm merak ettiğiniz detaylar haberimizde...

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimizde her oda ayrı bir öneme sahiptir. Salon, yatak odası, banyo ve misafir odası gibi odaları birbirine bağlayan koridorlar ise eve adımımızı attığımız anda bizleri karşılayan evin kilit noktalarıdır. Bağlayıcı bir görevi olan koridorların bomboş bir görünümde olması evinizin diğer odalarının stilinde de dengesizlik oluşturabilir. Işıklandırma, duvar rengi, zemin gibi modern tasarım çözümleriyle koridorlarınızda göz alıcı bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Gelin, koridorlar tasarım ve dekorasyonunda neler yapılması gerektiğini birlikte öğrenelim…

Duvarlarda boya mı duvar kağıdı mı kullanılmalı? Duvar kağıdının avantajlarıİLİŞKİLİ HABERDuvarlarda boya mı duvar kağıdı mı kullanılmalı? Duvar kağıdının avantajları

KORİDOR DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Koridor dekorasyonunda en dikkat edilmesi gereken konu, doğru ışıklandırmayı sağlamaktır. Koridorların ferah ve aydınlık görüneceği şekilde yeterli miktarda aydınlatma kullanmalısınız. 

Koridor dekorasyonu

Koridor dekorasyonu

Penceresiz ve küçük koridorlarda, çoklu ışıklandırma sistemleri kullanarak koridorunuzu olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. 

Koridor dekorasyonunda aydınlatma kullanımı

Koridor dekorasyonunda aydınlatma kullanımı

Tavan ve spot ışıkları ile avize kullanmadan yer vereceğiniz ışıklandırmalar, modern bir görünüm oluştururken aynı zamanda alanı olduğundan geniş gösterir.

Koridorlarda ışıklandırma önerileri

Koridorlarda ışıklandırma önerileri

Eğer daha geleneksel bir tarzda ev dekorasyonunuz varsa koridorunuzda da bunu sürdürebilirsiniz. Bunun için cam avizeler kullanarak göz kamaştırıcı bir görüntünün ışıklarını yakabilirsiniz.

Avize dekorasyonu

Avize dekorasyonu

Birçok farklı renk seçeneği mevcut olan sensörlü ışıklara koridorunuza yer verebilirsiniz. Biri geçtiği anda yanan sensörlü ışıklar, özellikle küçük çocuğu olan aileler için vazgeçilmez bir seçenektir. Gece uykudan uyanan ve ışık açma kapama düğmesine ulaşamayan çocuklar için bu seçeneği gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. 

Yerden aydınlatma seçenekleri

Yerden aydınlatma seçenekleri

AYNALAR İLE KORİDORUNUZA ŞIKLIK KATIN!

Koridor dekorasyonlarında dikkat çeken ve işlevselliğiyle ön plana çıkan aksesuarların başında aynalar gelmektedir. Şık ve asil bir görüntüyle eşsiz bir aksesuar olan aynalar, ev dekorasyonunda görünenden çok daha fazlasını sunmaktadır. Özellikle dar koridorlarda aynalara mutlaka yer vermek gerekiyor. Ayna kullanarak koridorunuza derinlik ve ferahlık katabilirsiniz. Böylece kısıtlı alanı olduğundan büyük gösterebilirsiniz. 

Koridorlarda ayna kullanımı

Koridorlarda ayna kullanımı

Eğer koridorunuz standart veya geniş ölçülerdeyse aynaları belli yerlerde görsellik için kullanabilirsiniz. Salon ve yatak odanızda klasik stillere yer verdiyseniz, tamamlayıcı bir etki oluşturmak için ferforje çerçeveli aynalara koridorunuzda yer verebilirsiniz.

Koridor dekorasyonunda aynanın önemi

Koridor dekorasyonunda aynanın önemi

Ya da iç kapılarınızı ahşap tonlarda kullandıysanız; ahşap çerçeveli aynalar ile koridorunuzu şekillendirebilirsiniz.

Ahşap dekorasyon

Ahşap dekorasyon

KORİDORUNUZU SANAT GALERİNE ÇEVİRİN!

Koridorlarınızı dekore ederken, aksesuar kullanımında doğru ve etkili bir bakış açısı oluşturmanız gerekmektedir. Özellikle yer kaplamayan ancak şık bir dekorasyon örneği olan dekoratif tablo ve çerçeveler hoş bir seçenek olacaktır. 

Tablo dekorasyonu

Tablo dekorasyonu

Tekli veya gruplar şeklinde yer vereceğiniz tabloları koridorunuzda vurgulamak isterseniz; duvar renklerinde açık ve pastel tonları tercih etmelisiniz.

Açık renklerde koridor dekorasyonu

Açık renklerde koridor dekorasyonu

Tablo ve çerçeveler, koridorun iki duvarına karşılıklı şekilde konumlandırılırsa; alanın olduğundan küçük görünmesine neden olacaktır. Bundan dolayı yalnızca tek duvarda görsel bir şölen oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Duvar dekorasyonu

Duvar dekorasyonu

Koridorlarınızda açık raflı dolaplara yer vererek, aksesuarlarınızı bu alana dizebilirsiniz. Aile fotoğrafları, biblolar, kitaplar veya mumluklar kullanarak şık bir görüntü şekillendirebilirsiniz.

Koridor dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Koridor dekorasyonunda aksesuar kullanımı

DUVAR KAĞITLARIYLA STİLİNİZİ OLUŞTURUN!

Odaların dekorasyonunda daha sakin ve minimal tarzlarda stillere yer verdiyseniz koridorunuzda bambaşka bir stilin hakim olduğu çarpıcı bir alan oluşturabilirsiniz. Bunun için farklı desen ve renklerdeki duvar kağıtları ile koridorunuzda oluşturmak istediğiniz stilin ilk adımını atabilirsiniz. 

Koridorlarda duvar dekorasyonu

Koridorlarda duvar dekorasyonu

Ayrıca duvar kağıtları kullanarak koridorunuzun şekli ve boyutunu değiştirebilme imkanınız da vardır. Yatay çizgili desenli duvar kâğıtları koridorunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Dikey çizgili tasarımlar ise yüksek tavan görüntüsü elde etmenize olanak sağlamaktadır.

Çizgili duvar kağıdı

Çizgili duvar kağıdı

ŞIK GEOMETRİK ZEMİNLER 

Zemin, bir evin dekorasyonunda temel parçalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Klasikten yana ve sadeliği tercih ediyorsanız daha düz ve nötr renkli zemin döşemelerine yer verebilirsiniz.

Zemin döşemesi

Zemin döşemesi

Ancak çağdaş ve yenilikçi tarzları seviyorsanız zeminlerinizde geometrik yer karoları kullanabilirsiniz. Duvarlarınızda sade ve açık tonlarda renkler kullanacaksanız, bu tarz desenli yer döşemeleriyle koridorunuzda sanatsal bir bakış açısını yakalayabilirsiniz. 

Koridorlarda zemin dekorasyonu

Koridorlarda zemin dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? En kolay temizlik önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? En kolay temizlik önerileri
Hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hacamat sivilceleri geçirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hacamat sivilceleri geçirir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0