Duvarlarda boya mı duvar kağıdı mı kullanılmalı? Duvar kağıdının avantajları

Duvar dekorasyonunda kilit konu olan renklendirme çoğu zaman kafa karışıklığına neden olabiliyor. Peki, boya ile gelen dinamik ve canlı duvarlar mı, yoksa baş döndüren doku ve desenleriyle duvar kağıtları mı daha avantajlı? Bu soruya yanıt vermek için hem ihtiyaçlarınızı hem de boya ve duvar kağıtlarının avantajlarını iyi bir şekilde araştırmanız gerekiyor. İşte, boya ve duvar kağıdı arasındaki farklar...

Evlerimizi dekore ederken evin bulunduğu cephe, mobilyaların tarzı, zeminlerin dokusu, kullandığımız renkler, odaların boyutları ve şekilleri gibi pek çok faktörü göz önünde bulundurmaya özen gösteriyoruz. Evin atmosferini bir anda değiştiren bu unsurların yanı sıra bazen iki seçenek arasında kararsızlık da yaşayabiliyoruz. Örneğin; banyolarda duşakabin mi yoksa küvet mi tercih edilmeli? Ya da mutfak tezgahlarında en kullanışlı tercih hangisi? Bu sorular gibi "Duvarlarda boya mı duvar kağıdı mı?" sorusu da birçok kişinin karar veremediği konular arasında yer alıyor. Gelin, duvar dekorasyonunda merak edilen bu soruya birlikte yanıt bulalım.

Evlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?İLİŞKİLİ HABEREvlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?

DUVARLARDA BOYA KULLANMANIN AVANTAJLARI

Duvar dekorasyonunda önemli bir yer edinen boyaların seçiminde sağlıklı, gerekli testlerden geçmiş ve soluma yoluyla fiziki rahatsızlık vermeyecek ürünlere yönelmek gerekiyor. Hem çevre hem de insan sağlığına uygun niteliklerde olan boyalar evinizde uzun ömürlü bir görünüme kavuşmanıza olanak tanır.

Duvar boyası

Duvar boyası

Öte yandan silinebilir ve az leke tutan boyalar badana ihtiyacını ertelemek içinde büyük bir avantaj sağlamaktadır. Su buharı geçirgenliği özelliği bulunan boyalar ise duvarların rutubete ve rutubet kokusuna karşı direnç göstermesine yardımcı olur. Pek çok özelliğiyle ön plana çıkan boyalar, duvar dekorasyonunda olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. 

Duvar boyası avantajları

Duvar boyası avantajları

Eğer duvar dekorasyonunuzda desenlerden ziyade daha net bir görünümden hoşlanıyorsanız boya tercih edebilirsiniz. Parlak, saten ve mat bitişli boyalarla tasarladığınız duvarları dilediğiniz zaman hızlıca değiştirme şansına da sahip olabilirsiniz. 

Duvar boyası seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar

Duvar boyası seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar

DUVARLARDA DUVAR KAĞIDI KULLANMANIN AVANTAJLARI

İç mekanlarda hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak bir dekorasyon oluşturmak isterseniz duvar kağıtları aradığınız şey olabilir. Aklınıza gelebilecek tüm doku ve desenleri kusursuz bir biçimde duvar kağıtlarına yansıtarak orijinal bir bakış açısı elde edebilirsiniz.

Desenli duvar kağıdı

Desenli duvar kağıdı

Özellikle duvar kağıtları çocuk odalarında çok sık tercih ediliyor. Bazen uzay temalı bazen de hayvan figürleri temalı duvar kağıtlarıyla çocuk odalarında konsept tamamlayıcı bir görünüm yakalanabiliyor. Ya da kır evi stilinin hakim olduğu salon dekorasyonunda çiçek baskılı duvar kağıtları yoğun olarak kullanılıyor.

Çocuk odası duvar kağıdı

Çocuk odası duvar kağıdı

Eğer belirli bir temayı baştan aşağı kusursuz bir şekilde evinize taşımak istiyorsanız boya yerine duvar kağıtlarına yönelmeniz daha doğru olacaktır. 

Desenli duvar kağıdıyla dekore edilmiş bir salon

Desenli duvar kağıdıyla dekore edilmiş bir salon

Duvar kağıtlarının en önemli avantajı maliyet açısındandır. Bir evin ortalama 3 yılda bir boyatıldığını hesap edersek duvar kağıdının minimum 8 sene kullanım ömrü vardır. 

Doğa temalı duvar kağıtları

Doğa temalı duvar kağıtları

Duvar kağıtları duvarda boya kaynaklı gerçekleşen solma, çatlak gibi olası görüntü kirliliklerini kamufle etme konusunda da oldukça başarılı.

Banyo dekorasyonunda duvar kağıdı kullanımı

Banyo dekorasyonunda duvar kağıdı kullanımı

SEÇİM SİZİN! UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR...

Yağmur suyuna okunacak dualar! Nisan yağmuru şifalı mı? Nisan yağmurunun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Yağmur suyuna okunacak dualar! Nisan yağmuru şifalı mı? Nisan yağmurunun faydaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0