Evlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Cepheye göre boya rengi nasıl seçilmeli?

Duvar boyası seçimi yaparken evin hangi cephede yer aldığını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Peki evlerde hangi cephe ne renge boyanmalı? Duvar boyası seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar...

Ev dekorasyonunda tercih ettiğimiz tarzlar, mobilyalar ve aksesuarlar kadar renklerin de çok etkili bir faktör olduğunu söylemekte fayda var. Doğru renk seçimi evin boyutunu, şeklini ve atmosferini tamamen değiştirebilir. Özellikle nötr renkler yerine iddialı renklere yer açarak çarpıcı bir bakış açısı yakalamak istiyorsanız muhteşem bir görünüm elde edebileceğiniz gibi korkunç bir sonuçla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için her ev ve odada kullanılmaması gereken bazı renkleri dikkate almak gerekiyor. Gelin, evlerde cepheye göre renk seçimi yapmanın yollarını birlikte öğrenelim.

KUZEY CEPHELİ EVLERDE HANGİ RENK BOYA KULLANILMALI?

Evlerimizin duvarlarında boya seçimi yaparken en dikkat etmemiz gereken faktör güneş ışığı olmalıdır. Güneşin açısına göre renk seçimi yaparak evinizin olduğundan daha aydınlık görünmesini sağlayabilir ya da yanlış boya seçimi yüzünden yaşam alanlarında kasvetli bir görünüme sebep olabilirsiniz. 

Kuzey Cepheli Ev

Kuzey Cepheli Ev

Evdeki her odanın güneş ışığı alma miktarı farklı olsa da kuzey cephede kalan ortamlar daha karanlık ve güneşle temas etmeyen yerlerdir. Bundan dolayı buralarda daha açık ve pastel renkler kullanmanızı tavsiye ederiz. Koyu renklerin ağırlık kazandığı tarzlardan uzak durarak sarı, bebe mavisi, açık pembe gibi renklerle ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Öte yandan odada kullanacağınız aydınlatmalarında öneminin büyük olduğunu unutmayın.

Kuzey Cepheli ev dekorasyonu

Kuzey Cepheli ev dekorasyonu

GÜNEY CEPHELİ EVLERDE HANGİ RENK BOYA KULLANILMALI?

Güneş ışığının bolca hissedildiği güney cepheli evlerde rahatlıkla cesur ve dinamik renk seçimleri yapabilirsiniz. Tamamen aydınlık ve ferah bir ortam sunan güney cepheli evlerde siyahın asaletine ya da bordonun can alıcı kırmızılığına yer açabilirsiniz.

Güney Cepheli ev

Güney Cepheli ev

Aynı zamanda bu tarz aydınlığın ön planda olduğu güney cepheli evlerde koyu ahşap mobilyalar ve karmaşık desenler de kullanabilirsiniz.

Güney Cepheli Ev dekorasyonu

Güney Cepheli Ev dekorasyonu

BATI CEPHELİ EVLERDE HANGİ RENK BOYA KULLANILMALI?

Batı cepheli evlerde özel bir renk seçimi yapmanız gerekmemektedir. Evinizdeki pencere sayısı ve tavanların yüksekliğini esas alarak batı cepheli evlerde doğru bir renk seçimi yapabilirsiniz. Dilerseniz 2022'nin trend rengi Very Peri ile hem aydınlık hem de orijinal bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Batı Cepheli ev

Batı Cepheli ev

Burada dikkat etmeniz gereken nokta ölçülü ve dengeli seçimlere yönelmek olmalıdır. Koyu renkleri odak noktası yapmayı planlıyorsanız nötr renklerle bunu bütünleyebilirsiniz. Gri ve mavinin uyumuna batı cepheli evlerde yer verebilirsiniz.

Batı cepheli ev dekorasyonu

Batı cepheli ev dekorasyonu

DOĞU CEPHELİ EVLERDE HANGİ RENK BOYA KULLANILMALI?

Doğu cepheli evlerde sakin ve samimi bir ortam oluşturacak renkler kullanmayı deneyebilirsiniz. Özellikle her dönem trend olan ahşabın doğallığına kucak açarak duvarlarınıza toprak tonlarında dokunuşlara yer açabilirsiniz. 

Doğu cepheli ev

Doğu cepheli ev

Bu tarz evlerde kahverengi, krem, bej, sütlü kahve ve açık gri gibi boya renkleriyle duvarlarınızda modern ve yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz. 

Doğu cepheli ev dekorasyonu

Doğu cepheli ev dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Mide mikrobu (Helicobacter Pylori) nedir? Mide mikrobunun belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Mide mikrobu (Helicobacter Pylori) nedir? Mide mikrobunun belirtileri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0