Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmeli?

Lezzetli yemeklerimizi pişirdiğimiz mutfaklar, çocuklar için bir tehlike yuvasına dönüşebiliyor. Hem şık hem de güvenli bir mutfak dekorasyonu yapmak için bazı püf noktaları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Peki, çocuklu aileler için mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır? Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizler için açıkladık...

Çocuk sahibi olmak tüm düzeninizin bir anda değiştiği, kendinizi farklı bir dünyanın içinde bulacağınız yeni bir deneyimi beraberinde getirir. Tüm hayatınızın odak noktası haline gelen çocuklar, gündelik yaşamınızda değişikliğe gitmenize neden olurlar. Bu değişiklikler belki yemek planlarınızı ve çalışma hayatınızı etkileyebilir. Ancak bunlardan daha da önemlisi çocuklu bir evin dekorasyonunun doğru bir şekilde yapılmasıdır. Çocuğun gelişiyle ona özel bir çocuk odası dekorasyonu yapmakla kalacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz demektir. Çocuklar günün büyük bir bölümünü evlerde geçiriyor ve yaşam alanlarının konforlu olması gerekmektedir. Hayatımızın en değerli varlıkları olan çocukların ihtiyaçları doğru belirlenmeli ve sağlıklı, eğlenceli alanlar oluşturulmalıdır. Salon, yatak odası gibi alanların yanı sıra özellikle mutfak dekorasyonunda dikkate alınması gereken bazı püf noktalar vardır. Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenleri birlikte öğrenmeye ne dersiniz?

Erkek bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır? Erkek bebek odası ne renk olmalı?İLİŞKİLİ HABERErkek bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır? Erkek bebek odası ne renk olmalı?

ÇOCUKLU EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Çocuklar için tehlikeli bir bölge olabilme potansiyeli olan mutfaklarda, sivri köşeler çocukların en çok çarptığı yer olarak karşımıza çıkar. Dilerseniz bu sorunu çözmek için basit ancak etkili bir önlem alabilirsiniz. Yemek masası ve tezgâhlarda yuvarlak kenarlı mobilyalar kullanabilir ya da köşe koruyucuları kullanabilirsiniz. 

Çocuklu ev dekorasyonu

Çocuklu ev dekorasyonu

Özellikle kimyasal temizlik ürünlerinin bulunduğu dolap ve çekmecelerde emniyet mandalları ya da akıllı bir manyetik kilitleme sistemi kullanabilirsiniz. 

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu

Çocukların mutfakta en çok merak ettiği yer ocaklardır. Bir oyun alanı gibi gördükleri ocak düğmelerine büyük bir merak duyuyorlar. Ancak endişelenmeyin! Bu sorunu çok kolay bir şekilde çözebilirsiniz. İndüksiyonlu ocaklara mutfağınızda yer vererek çıplak alev riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu önerileri

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu önerileri

ÇOCUKLU EVLERDE MUTFAK DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Biliyorsunuz ki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız, yaşam alanlarını keşfetmeyi çok seven meraklı bireylerdir. Hele ki mutfak dolapları ve çekmeceleri karıştırmak isteyen çocuklar, oyun oynarken yanlışlıkla parmaklarını sıkıştırabilirler. Bundan dolayı yavaş kapanan tasarımdaki çekmece ve dolap kapaklarına mutfaklarınızda yer verebilirsiniz.
Aynı zamanda çocuklar mutfak dolapları ve çekmecelere çok fazla dokundukları için leke ve parmak izi oluşturabilirler.

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu yapmanın yolları

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu yapmanın yolları

Temizlik açısından iz tutmayan, pratik temizlenen ürünler seçmenizi tavsiye ederiz. Örneğin; çekmece önleri ve dolapları için ahşap yüzeylere şans verebilirsiniz. Ahşap dolaplar; paslanmaz çelik ve cam dolapların aksine izleri çok fazla göz önüne sermez ve temizliği kolaydır. Ya da kuvars bazlı kompozit taş malzemelerden oluşan ürünler de kullanabilirsiniz. Ayrıca bütçeyi zorlamayacak seçeneklerden biri olan Lamine mutfak tezgahlarına da göz atabilirsiniz. 

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu yapma önerileri

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu yapma önerileri

KESKİN ALETLERE DİKKAT!

En tehlikeli mutfak aletlerinden biri olan bıçaklar, dikkatli davranılmadığında ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bundan dolayı bıçakları tezgah üzerinde açık bir şekilde bıçaklıkta konumlandırmak yerine; hem görsel güzellik katabilecek hem de güvenli bir yöntem oluşturabilecek çözümler üretebilirsiniz. Mıknatıslı bıçak tutucularını duvarlara ya da dolap kenarlarına yerleştirerek bıçaklarınızı sergileyebilirsiniz. 

Mutfak dekorasyonunda önemli noktalar

Mutfak dekorasyonunda önemli noktalar

ÇOCUKLARINA ÖZEL ALANLAR OLUŞTURUN

Siz yemek yaparken çocuğunuzun da mutfakta keyifli zamanlar geçirmesi için ona özel oturma alanları oluşturabilirsiniz. Çocuk masası ve sandalyesi ile onun fiziksel özelliklerine uygun konforlu bir alan şekillendirmiş olacaksınız. Ödev yapmak, yemek yemek, resim yapmak gibi aktivitelerine eşlik edecek olan bu alana çocuklarınız bayılacak.

Çocuklu ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Çocuklu ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

KİM DEMİŞ DUVARA RESİM YAPILMAZ DİYE!

Resim yapmak, hayal dünyasının dışa vurumu olarak karşımıza çıkmaktadır. Geniş yüzeyler üzerine resim yapmak ise çocuklar için çok eğlenceli anlar oluşturur. Duvarlara resim yapmak isteyen çocuklarınızla ortak noktada anlaşmaya varabileceğiniz bir çözümü sizlere sunuyoruz. Yapışkanlı karatahta panellerine mutfak duvarlarınızda yer vererek hem çocuğunuzun yüzüne bir gülümseme kondurabilir hem de onun hayal dünyasında gezintiye çıkabilirsiniz. 

Çocuklu mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Çocuklu mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

GERİ DÖNÜŞÜME YER VERİN!

Çocuklara ev içerisinde öğreteceğimiz çok şey var ama en önemlisi mutfakta gizli. Doğamızın muhteşem güzelliklerine zarar vermemek için daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Çöpleri ayırmak için geri dönüşüm kutularına mutfağınızda yer vererek çocuğunuza bu kutuların ne işe yaradığını anlatabilirsiniz. Bunu küçük yaştaki çocuklarımızda alışkanlık haline getirebilirsek yaşamları boyunca rahatlıkla sürdürebilecekleri bir davranış biçimini de şekillendirmiş oluruz. Unutmayın ki bilinçli çocuklar, güzel bir geleceğin anahtarıdır.

Çocukların olduğu evlerde dekorasyon önerileri

Çocukların olduğu evlerde dekorasyon önerileri

Porsiyon nasıl ölçülür? Diyette porsiyon nasıl olmalı? Porsiyon boyutları ölçmek için ipuçları!

İLİŞKİLİ HABER

Porsiyon nasıl ölçülür? Diyette porsiyon nasıl olmalı? Porsiyon boyutları ölçmek için ipuçları!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0