Salon dekorasyonunda gül kurusu rengi nasıl kullanılır? Gül kurusu ev dekorasyonu

Sıcak ve samimi bir dekorasyon oluşturmak için renklerin gücünden fazlasıyla yararlanıyoruz. Evin her odasında estetik bir görünüm yakalayabileceğiniz gül kurusu rengi, özellikle sonbaharda evinizde hoş bir bakış açısı sunabilir. Peki, gül kurusu salon dekorasyonu nasıl yapılır? Gül kurusu hangi rengine hangi renk uyar? İşte merak ettiğiniz her detayı haberimizde sizler için açıkladık...

Ev dekorasyonunda göz alıcı ve uyumlu bir stil şekillendirmek için renk seçiminde oldukça hassas davranmak gerekiyor. Her bir parçanın birbiriyle ahenk içerisinde olduğu salon dekorasyonlarında, dikkat çekici renklere yer verilebilir. Özellikle yumuşak tonların hakim olduğu asil görünümden hoşlanıyorsanız; renkleri odak noktası haline getirebilirsiniz. Uzun yıllardır popülerliğini hiç kaybetmeyen ve evin her köşesinde ayrı bir güzellik şekillendiren gül kurusu rengi dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkıyor. Pembe alt tona sahip ancak soluk bir yapısı bulunan gül kurusu rengi, özellikle sonbahar dokusunu kusursuz bir şekilde evlere yansıtıyor. Göz yormayan yapısı ile duvarlarda, mobilyalarda veya aksesuarlarda da gül kurusu rengi kullanılabilir. Gelin, gül kurusu renginin nerelerde ve nasıl kullanılacağını birlikte öğrenelim.

Sonbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar salon dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERSonbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar salon dekorasyonu nasıl olmalı?

SALON DEKORASYONUNDA GÜL KURUSU RENGİ NASIL KULLANILIR?

Salon dekorasyonunda sonbahar etkilerini yansıtmak istiyorsanız son dönemlerin parlayan yıldızı gül kurusu rengi ile bu görünümü yakalamanız mümkün. İster odanın tamamında ister ayrıntılarda yer verebileceğiniz bu renk evlere tatlı ve samimi bir bakış açısı sunuyor.

Gülkurusu rengin kullanım alanları

Gülkurusu rengin kullanım alanları

Genellikle bej ve beyaz ile muhteşem bir uyum yakalayan gül kurusu renginin tamamen koltuklarınızda hakim olmasını istemezseniz size ilk önerimiz açık tonlarda berjer seçimi yapmanız olacaktır.

Salon dekorasyonunda renk seçimi

Salon dekorasyonunda renk seçimi

Koltuk takımında gül kurusu rengi tercih ettiyseniz duvar rengi ve aydınlatma işin püf noktasını oluşturacaktır. Dekorasyonda tamamlayıcı görünümlerden hoşlanıyorsanız hem koltuk hem de duvar renginde gül kurusu seçerek yoğunluğu vurgulayabilirsiniz. 

Gülkurusu salon dekorasyonu

Gülkurusu salon dekorasyonu

GÜL KURUSU RENGİNE HANGİ RENK UYAR?

Altın sarısı ve gül kurusu harika bir uyumun birlikteliğini oluşturabilir. Salonlarınızın bir köşesinde yer vereceğiniz gülkurusu berjer veya sandalyelerinizin ayaklarında altın sarısıyla uyum yakalayabilirsiniz.

Gülkurusu ve altın renginin uyumu

Gülkurusu ve altın renginin uyumu

Öte yandan yeşil ve gül kurusunun ayrılmaz bir ikili olduğunu bilmeyen yoktur. Zeytin yeşili ve gülkurusunu mobilyalarınızda bir araya getirerek orijinal bir görünümü evinize davet edebilirsiniz. 

Yeşil ve gülkurusu ev dekorasyonu

Yeşil ve gülkurusu ev dekorasyonu

Ya da daha göze batmayan, soluk renklerde bir duvar rengine yer vererek mobilyalarınızın çarpıcı bir etki oluşturmasına izin verebilirsiniz.

Gül kurusu rengine hangi renk uyar

Gül kurusu rengine hangi renk uyar

Gül kurusu kullandığınız mobilyaların daha ön planda olmasını isterseniz; duvarlarınızda koyu renklere yer verebilirsiniz.

Gül kurusu renginin uyumlu olduğu renkler

Gül kurusu renginin uyumlu olduğu renkler

GÜL KURUSU YERLERE SERİLSİN!

Zeminlerin parlayan yıldızı olan halılar, bir evin aslına bakarsanız en dikkat çekici ögelerinden birini oluşturmaktadır. Gül kurusu renginin muhteşemliğini halılarınızda kullanmaya ne dersiniz? 

Gül kurusu halı dekorasyonu

Gül kurusu halı dekorasyonu

Dilerseniz koltuklarınız ve halınızı aynı tonlarda kullanarak gül kurusu renginin evinizde uyumlu bir akış oluşturmasına izin verebilirsiniz.

Gül kurusu halıyı dekore etmenin yolları

Gül kurusu halıyı dekore etmenin yolları

Ya da mavi tonlarında bir halıyla salonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Mavi ve gül kurusu uyumu

Mavi ve gül kurusu uyumu

AYDINLATMA SEÇİMİNE DİKKAT!

Gülkurusu renginin hakim olduğu dekorasyonlarda aydınlatma büyük bir önem taşıyor. Eğer rengin daha yoğun ve belirgin bir şekilde görünmesini istiyorsanız bu noktada loş ışıklar etkili olacaktır. 

Gülkurusu ev dekorasyonunda aydınlatma seçimi

Gülkurusu ev dekorasyonunda aydınlatma seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Geçmişten günümüze ayakkabı modelleri!

İLİŞKİLİ HABER

Geçmişten günümüze ayakkabı modelleri!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0