Dekorasyonda berjer kullanımı nasıl olmalıdır? Berjer alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev dekorasyonunda etkileyici bir bakış açısı oluşturmak için harika bir seçenek olan berjerlerin kullanımı konusunda kararsızlık yaşıyor olabilirsiniz. Peki, berjer alırken nelere dikkat edilmeli? Berjerlerin diğer mobilyalarla uyumu nasıl olmalı? Berjerlerin kullanım alanları nerelerdir? Tüm merak edilen soruların cevabını sizler için açıkladık…

Son yıllarda konforlu ve birbirinden farklı tasarımlarıyla dikkat çeken berjerler, ev dekorasyonunun tamamlayıcı bir parçası olarak görülmektedir. Doğru berjer seçimi yaparak yaşam alanlarınızda şık ve rahat bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Diğer mobilyaların yanında yıldız gibi parlayan berjerler, evlerinizde kaliteli zaman geçirmeniz için ayrı bir alan oluşturmanıza da yardımcı olmaktadır. Evlerde klasik veya modern görünümlerde olan berjerler, estetik bir görünüm oluştururken farklı bir atmosfer yakalamanızı sağlar. Gelin evlerde berjer kullanımı hakkında bilinmesi gereken her şeyi birlikte öğrenelim.

DEKORASYONDA BERJER NASIL KULLANILIR?

Salonlar, evlerin en gözde ve en dikkat çekici yaşam alanları olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada kullanmak istediğiniz her parçanın bütünleyici bir etki oluşturması gerekmektedir.

Özellikle koltuk takımlarınızı seçerken salonun şekline ve büyüklüğüne göre karar vermelisiniz. Mobilyalarınızda berjer kullanmak salonlarda benzersiz bir görünüm oluşturmanız için harika bir seçeneği sizlere sunmaktadır. 

Berjer seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk nokta evlerde kullanılacak dekorasyon stilinin belirlenmesidir. Eğer klasik veya minimalist bir dekorasyon tarzını benimsiyorsanız; seçtiğiniz berjer desensiz ve sade renklerde olmalıdır.


Maksimalist bir dekorasyonda ise salonlarınızda renklerin dans etmesine izin verebilirsiniz. Büyük desenler veya geometrik desenler ile karışık renkleri iç içe kullandığınız bir berjer bu tarz için oldukça uygundur.


Ya da marin dekorasyonla döşediğiniz salonlarınızda mavi ve beyaz rengin hâkim olduğu bir berjer seçebilirsiniz.

BERJERLERİN DİĞER MOBİLYALARLA UYUMU NASIL OLMALI?

Salonda yer alan koltuklarla anti paralel şekilde konumlandırılan 2 berjer, yaşam alanınızda ayrı bir bölüm şekillendirebilirsiniz.

Özellikle şömine veya kitaplık gibi bir odak noktası belirleyerek zarif bir görünümü evinize davet edebilirsiniz. 


Berjerinizi L koltuk ile kullanmayı düşünüyorsanız birbiriyle uyumlu parçaları tercih etmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca sürekli kullanım alanında olan bir berjerin leke tutmayan bir kumaşa sahip olduğuna dikkat etmenizi tavsiye ederiz. 

BERJERLERİN KULLANIM ALANLARI

Tek kişilik koltuklar olarak bilinen berjerler yalnızca salonda değil evin her köşesinde benzersiz bir görünüm elde etmenizi sağlar.


Bebek odalarının vazgeçilmez ögelerinden biri olan berjerler hem az yer kaplaması hem de işlevsel bir etkisi olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. 


Ya da berjerleri yatak odalarınızda manzarayı görebileceğiniz şekilde pencere önünde kullanmayı düşünebilirsiniz. 


İki berjer arasına zigon sehpa kullanarak dostlarınızla kahve eşliğinde keyifli sohbetler gerçekleştirebileceğiniz köşeler oluşturabilirsiniz. 

Gömlek elbiseler nasıl kombinlenir? En trend gömlek elbiseler

İLİŞKİLİ HABER

Gömlek elbiseler nasıl kombinlenir? En trend gömlek elbiseler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0