Ev dekorasyonunda siyah renk nasıl kullanılır? Siyah renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda zarafeti ve şıklığı vurgulamak istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız; siyahın gücüne kucak açmaya hazır olun. Evinizde ister tamamen ister detaylarda siyaha yer vererek kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki ev dekorasyonunda siyah nasıl kullanılır? Siyah renk ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Ev dekorasyonunda belirli şekil, boyut ve renklerin hâkim olduğu tarzlar bulunmaktadır. Her zevke hitap eden bu tarzlar evlerde farklı bir atmosfer yakalamak için tercih edilmektedir. Dönem dönem değişkenlik gösterebilen bu stillerde renkler zamansız dokunuşlar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle asil görünümüyle hem modern hem de geleneksel stillerde sıklıkla kullanılan siyah, ev dekorasyonunun vazgeçilmez rengi olarak karşımıza çıkıyor. Gelin ev dekorasyonunda temel renklerden biri olarak kabul edilen siyahın kullanım şekillerini birlikte keşfedelim.

Ev dekorasyonunda koyu renk nasıl kullanılır? Koyu renk duvar dekorasyonuİLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda koyu renk nasıl kullanılır? Koyu renk duvar dekorasyonu

EV DEKORASYONUNDA SİYAH RENK NASIL KULLANILIR?

Evlerinizde siyah renge yer vermek istiyorsanız; öncelikle odanın büyüklüğüne ve aldığı ışık miktarını göz önüne almalısınız. Eğer siyah renklerde eşyalar kullanmak istediğiniz odanın yeterince ışık kaynağı yoksa koyu rengin fazla kullanımı kasvetli bir görünüm oluşmasına neden olacaktır.

Siyah renk ev dekorasyonu

Siyah renk ev dekorasyonu

Bundan dolayı dengeli ve uyumlu bir dekorasyon yapmaya özen göstermelisiniz. Böyle durumlarda duvarlarınızda siyah rengine vurgu yapmak istiyorsanız bir duvarınızda kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda siyah renk

Ev dekorasyonunda siyah renk

  • Ancak odalarınız geniş ve aydınlık bir görünüme sahipse; dekorasyonda siyahın kullanımına yoğunluk verebilirsiniz. Duvar boyanızı siyah seçerek asaletin göz önünde olduğu bir stil yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde zeminlerde de siyah renk kullanmak orijinal bir dekorasyona vurgu yapmaktadır.

Siyah renk ev

Siyah renk ev

MOBİLYALARDA SİYAH RENK NASIL KULLANILIR?

Ev dekorasyonunda, temel işlev gören mobilyaların şekli ve tarzı dışında renkleri de dikkat çekici bir etkiye sahiptir. Siyah mobilya dekorasyonu, evlerde gösterişli ve şık bir ambiyans oluşması konusunda önemli bir rol üstlenmektedir. Parlak siyah mobilyalar, füturistik ve modern ev dekorasyonlarında göz alıcı bir tasarım oluşturmanın anahtarıdır. Ayrıca mat siyah mobilyalar ile de klasik ve estetik bir görünüm şekillendirebilirsiniz.

Siyah renk mobilya

Siyah renk mobilya

Bahçe mobilyalarının genellikle açık ve parlak renklerde tercih edildiğini görürüz. Ancak bahçelerinizde farklılık yakalamak ve orijinalliğe kucak açmak isterseniz siyah renkli bahçe mobilyalarıyla ihtişamlı bir bakış açısı elde edebilirsiniz.

Siyah renklerle döşenmiş balkonlar

Siyah renklerle döşenmiş balkonlar

  • Cesur ve güçlü bir dekorasyon şekillendirmek isterseniz; siyah renkli mutfak ve banyolar tasarlayabilirsiniz. Evlerinizde farklı bir hava oluşturmanızın kapılarını aralayan siyah, banyo ve mutfaklarda benzersiz bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Siyah renk mutfak dekorasyonu

Siyah renk mutfak dekorasyonu

Yalnızca siyah değil aynı zamanda başka renklerden destek alarak, marjinal bir banyo ve mutfak şekillendirmek son derece kolay bir yol olacaktır.

Siyah mutfak dekorasyonu

Siyah mutfak dekorasyonu

SİYAH RENK HANGİ RENKLERLE KULLANILIR?

Siyahın baskın bir görünüme kavuşmasını isterseniz neon renklerle muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz. Pembe, turuncu ve sarı ile parlama etkisi oluşturan siyah, neredeyse her renkle uyumludur.

Siyah renklerin diğer renklerle kullanımı

Siyah renklerin diğer renklerle kullanımı

Siyah ve doğal ahşabın birlikte kullanımı sıklıkla tercih edilen bir kombinasyon çeşididir. Siyahın sert ve kasvetli görünümüne yumuşaklık kazandıran ahşap, aynı zamanda doğallığa da vurgu yapmaktadır. Siyahın soğukluğu ve ahşabın sıcaklığını dengeleyici bir şekilde kullanmanızı tavsiye ederiz.

Siyah renk ve ahşap uyumu

Siyah renk ve ahşap uyumu

Bunu yanı sıra; siyah ve metalik objeler harikulade bir uyum yakalamaktadır. Şık ve asil bir görünümün kapılarını aralayan metalik objeler ve siyah modern bir dekorasyon oluşturmanızı sağlar. 

Siyah renk salon dekorasyonu

Siyah renk salon dekorasyonu

Siyah ve beyaz uyumu tüm dünyada yıllardır en çok kullanılan ikili olarak görülmektedir. Moda dünyasında çoğu zaman karşımıza çıkan siyah ve beyaz ikilisi ev dekorasyonunda da tamamlayıcı bir etki için tercih edilmektedir.

Siyah ve beyaz ev dekorasyonu

Siyah ve beyaz ev dekorasyonu

Siyah ve beyazın birlikte kullanımı odanın boyutunu da değiştirmenize olanak sağlamaktadır. Aydınlatılmak istenilen alanlarda beyaz renge yer verirken; geniş alanlarda siyah ile kontrast oluşturulabilir. 

Siyah ev dekorasyonu yapmanın yolları

Siyah ev dekorasyonu yapmanın yolları

SİYAH RENK AKSESUARLARLA NASIL KULLANILIR?

Siyah renkli aksesuarlar ev dekorasyonunda dramatik ve karizmatik bir şekillendirme elde etmenizi sağlamaktadır. Mumluk, şamdan ve biblolarınızda renk seçimini siyahtan yana kullanabilirsiniz.

Siyah renk aksesuar

Siyah renk aksesuar

Altın ve gümüş renkli objeler ile siyah harika bir ahenk yakalamaktadır. Aksesuar seçimizde elinizi korkak alıştırmayın ve farklı bir hava oluşturmayı deneyin. Çünkü siyahın yer aldığı mekânlarda kolaylıkla risk alabilirsiniz. 

Siyah ve gold detaylı dekorasyon önerileri

Siyah ve gold detaylı dekorasyon önerileri

Siyah renginin ağırlıklı olarak yer aldığı tablolarla duvarlarda zengin bir dekorasyon örneği oluşturmak mümkündür. 

Siyah renk duvar dekorasyonu

Siyah renk duvar dekorasyonu

Duvarlarınızı tamamen siyah kullanmayı düşünüyorsanız; aksesuarlarınızda siyah kullanmamanızı tavsiye ederiz. Açık tonlarda özellikle beyaz tablo ve çerçevelerle duvarlarınızda uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Siyah renge uygun aksesuar seçimi

Siyah renge uygun aksesuar seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0