Duşa okaliptus nasıl asılır? Banyo dekorasyonunda okaliptus kullanmanın yolları!

Stresli ve yoğun bir günün ardından sıcak bir duş almak ve ferahlamak herkese çok iyi gelmektedir. Bu ferahlığı iki katına çıkarmaya ne dersiniz? Son yıllarda duşlarda sıklıkla kullanılan okaliptus bitkisi dekoratif ve sağlık açısından muazzam bir seçenek oluşturmaktadır. Peki okaliptus nedir? Duşlarda okaliptus nasıl kullanılır? Duşa okaliptus nasıl asılır? İşte cevaplar...

Ev dekorasyonunda bazı ufak detaylar, benzersiz dokunuşlar yapmak için vazgeçilmez bir fırsat oluşturmaktadır. Özellikle hem dekoratif açıdan estetik bir görünüm elde etmek hem de işlevselliği ön planda tutmak oldukça önemlidir. Güne başlarken veya gün sonunda en sık vakit geçirdiğimiz alanlardan biri olan banyoların dekorasyonunda da hassas ve özenli davranmalıyız. Konforun ve şıklığın bir arada kullandığı banyolarda, doğanın zengin armağanlarını misafir edebilirsiniz. Taze ve ferahlığın sembolü olarak görülen okaliptusa duşlarınızda yer vermeye ne dersiniz? Gelin, okaliptusun duşlarda kullanımı hakkında bilinmesi gereken detayları mercek altına alalım.

Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? 2022 Kış bahçesi dekorasyon önerileri İLİŞKİLİ HABERKış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? 2022 Kış bahçesi dekorasyon önerileri

OKALİPTUS NEDİR?

Avustralya'ya özgü bir ağaç türü olan Okaliptus, yaprak dökmeyen bir bitki olarak nitelendirilmektedir. Uzun sapları ve yeşil dairesel yapraklarıyla her alanda kullanılan bu bitkinin kabuğundan elde edilen yağ oldukça popülerdir.

Okaliptus

Okaliptus

Hoş görüntüsüyle evlerde de sıklıkla karşımıza çıkan okaliptus, özellikle dekoratif amaçla da kullanılmaktadır.

Okaliptus nedir

Okaliptus nedir

DUŞLARDA OKALİPTUS ASMANIN FAYDALARI

Okaliptus yaprağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Özellikle stres azaltmak için birebir çözüm yolu olan okaliptus; banyolarda kullanıldığında sıcak buharın etkisiyle doğal yağını salgılar ve stresi en aza indirmeye yardımcı olur. 

Okaliptusu evde kullanmanın yolları

Okaliptusu evde kullanmanın yolları

Burun tıkanıklığına etkili olduğunu bilinen okaliptus, iltihap sorunlarını çözmek ve üst solunum yollarını rahatlatmak için kullanılabilir.

Okaliptus yaprağının faydaları

Okaliptus yaprağının faydaları

DUŞA OKALİPTUS NASIL ASILIR?

Okaliptus yaprağını suyla temas etmemek koşuluyla duş başlığının üst kısmına yerleştirmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 2 tutam okaliptus bitkisini alt kısmından bağlayarak duş başlığınızın üst kısmına koyabilirsiniz. Kullanmaya başladığınız ilk andan itibaren etkisini hissedebileceğiniz okaliptus, yorgunluğunuzu azaltacaktır.

Duşa okaliptus asmak

Duşa okaliptus asmak

EVİNİZİN HER YERİNDE UFAK DOKUNUŞLARA YER AÇIN 

Okaliptusu yalnızca duş ve banyolarda değil aynı zamanda evin her köşesinde değerlendirebilirsiniz. Zarif yaprakları ve hoş görüntüsüyle evinize canlılık katacak olan okaliptus, salonlarda sehpaların üzerine yerleştirilebilir. 

Dekorasyonda okaliptus kulanmanın yolları

Dekorasyonda okaliptus kulanmanın yolları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Şeb-i Arus nedir? 2022 Şeb-i Arus törenleri ve etkinlikleri ne zaman?

İLİŞKİLİ HABER

Şeb-i Arus nedir? 2022 Şeb-i Arus törenleri ve etkinlikleri ne zaman?
Nemrut Krater Gölü nerede? Türkiye'nin en büyük krater gölü hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Nemrut Krater Gölü nerede? Türkiye'nin en büyük krater gölü hangisi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0