Lawson koltuk nedir? Lawson koltuk özellikleri nelerdir?

Salonlarda rahatlığın ön planda olduğu keyifli anlar geçirmek istiyorsanız; Lawson koltuklarla zamansız bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Neredeyse her stille uyum sağlayan Lawson koltuklar zamansız bir görünüm için aradığınız tüm güzelliği sizlere sunacak. Peki, Lawson koltuk nedir? Lawson koltuk özellikleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz her detaya sizler için haberimizde yer verdik...

Ev dekorasyonu şekillendirirken bazı parçalar seçtiğiniz stilin temel hatlarını gözler önüne serer. Özellikle salon dekorasyonunda tercih edilen koltuk takımı, alanın içerisinde hakim olan dokunuşu simgelemektedir. Koltuk ve kanepeler kendi içerisinde pek çok çeşide ayrılmaktadır. Ancak her birinin yerleştirildiği odanın boyutu ve şekline göre kendine has dokusu vardır. Konforun temel alındığı Lawson koltuklar ise, yıllardır salon dekorasyonunda kullanılmaktadır. Gelenekselden moderne her stille uyum yakalayan Lawson koltuklar hakkında bilinmesi gerekenleri gelin birlikte öğrenelim.

Sonbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar salon dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERSonbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar salon dekorasyonu nasıl olmalı?

LAWSON KOLTUK NEDİR?

Lawson koltuklar, ilk olarak ünlü finansçı Thomas Lawson tarafından 20. yüzyılın başlarında tasarlandı. Viktoryan tarzın izlerini taşıyan Lawson koltuklar gösterişten uzak ve minimal bir yapıyı da gözler önüne sermektedir. Aynı zamanda bu tarz koltukların hem geleneksel hem de modern stillerle uyum sağlaması zamansız bir parça olmasında etken olmuştur. 

Lawson koltuk

Lawson koltuk

LAWSON KOLTUK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Orijinal Lawson koltuklarda yapı olarak oturma minderlerinin derinliğiyle eşit yükseklikte sırt bölgesi yer almaktadır. 3 oturma minderi ve 3 sabit sırt minderinden oluşan Lawson koltukların koltuk kolları ise daha alçak yapıdadır. Bundan dolayı bu koltuklarda rahatlıkla uzanabilir hatta dilerseniz ufak bir uyku kaçamağı da yapabilirsiniz. 

Lawson koltuk özellikleri

Lawson koltuk özellikleri

Konfor ve rahatlığın temel unsur olarak ön planda yer aldığı Lawson koltukların sırt ve oturma minderleri kanepeden ayrı olduğu için minderlerin kılıflarını rahatlıkla çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz. Bu açıdan Lawson koltuklar, temizliği kolay bir dekoratif eşyadır. 

Lawson koltuk hakkında merak edilenler

Lawson koltuk hakkında merak edilenler

Lawson koltuklar, aynı zamanda yatak olma özelliği de bulunan koltuk çeşitlerindendir. Misafir odası olmayan evlerde bu tarz yumuşak minderli koltuklar sıklıkla yer almaktadır. 

Lawson koltuk nedir

Lawson koltuk nedir

Lawson koltuklar, zaman içerisinde birçok değişikliğe uğrayarak kişisel zevklere göre tasarlanmaya başlanmıştır. Farklı renk, desen ve ebatta tasarlanan bu koltuklarla evinizin şekli ne olursa olsun uyum yakalayabilirsiniz.

Lawson koltuk örneği

Lawson koltuk örneği

Örneğin çiçek desenli ya da ekose kumaşların kullanıldığı Lawson koltuklarla, zarif bir kır evi temasını oluşturabilirsiniz. Yalnızca salonlarda değil yaz aylarında teraslar ve bahçelerde de bu bakış açısını uygulayabilirsiniz. 

Lawson koltuk çeşitleri

Lawson koltuk çeşitleri

Daha şık ve asil bir görünümden hoşlanıyorsanız; siyah ya da kahverengi derinin kullanıldığı Lawson koltuklarla salonlarda modern izler elde edebilirsiniz. 

Lawson koltuk dekorasyonu

Lawson koltuk dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0