Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır?

Soğuk günlerin vazgeçilmezi şömineler son dönemlerin en şık dekoratif parçalarından biri. İster salonlarda ister yatak odalarında her tarza uyumlu şömineler tercih ederek hem evinizi hem de kalbinizi sıcacık yapabilirsiniz. Peki, salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şöminenin yeri nasıl belirlenir? Televizyon ve şömine birlikte nasıl kullanılır? İşte yanıtlar...

Havaların soğumasıyla birlikte ev dekorasyonunda farklılıklar yapmaya başladık. Serin havaların kurtarıcısı örgü battaniyeler salon ve yatak odalarında kendisine yer bulurken; mevsime uygun bazı dekoratif ögelerle kış mevsiminin iç ısıtan esintilerini evimize davet ediyoruz. Yaşam alanlarımızda hem şıklığı vurgulamak hem de kullanışlı alternatifleri değerlendirmek istiyoruz. Özellikle salon ve yatak odalarında eşsiz bir bakış açısı oluşturmaya yardımcı olan şömineler kusursuz bir ortam oluşturmanızı sağlayabilir. Gelin, salon dekorasyonunda şömine kullanımına birlikte göz atalım.

Kuzine soba nedir, nasıl kullanılır? 2023 En iyi Kuzine Soba modelleri İLİŞKİLİ HABERKuzine soba nedir, nasıl kullanılır? 2023 En iyi Kuzine Soba modelleri

ŞÖMİNE HANGİ DEKORASYON TARZIYLA UYUMLUDUR?

Hem ısınma hem de dekoratif amaçlı kullanılan şömineler, yaşam alanlarında muhteşem bir bakış açısı yakalamanızı sağlar. İç ısıtan ambiyansıyla neredeyse her tarzla uyum yakalayan şömineler özellikle; rustik, klasik, retro, minimal ve endüstriyel tarzlarla ahenk yakalamaktadır. 

Şömine dekorasyonu

Şömine dekorasyonu

Şömineler, ahşabın doğallığı ve taş duvar dekorasyonuyla eşsiz bir bütünlük oluşturmaktadır. Doğanın zengin dokusuna yer açan dokunuşlarla şömineyi bir araya getirerek iç ısıtan samimi bir ortam şekillendirebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda şömine kullanımı

Ev dekorasyonunda şömine kullanımı

ŞÖMİNENİN YERİ NASIL BELİRLENİR?

Salon dekorasyonu şekillendirilirken öncelikle odak noktası belirlemeniz gerekiyor. Bu kimi zaman televizyon, kitaplık olabileceği gibi bazı evlerde şömine de olabilir. Eğer şömineyi salonunuzda odak noktası olarak belirlemek isterseniz; mobilyaların yerleşimini de buna uygun bir şekilde yapmalısınız.

Şömineyle ev dekorasyonu nasıl yapılır

Şömineyle ev dekorasyonu nasıl yapılır

Örneğin en büyük oturma parçası olan kanepeyi şöminenin karşısına konumlandırdıktan sonra berjer ve puf gibi daha küçük olan eşyaları şömineye yakın bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Böylece soğuk kış günlerinde şöminenin çevresinde sıcak bir oturma alanı oluşturabilirsiniz. 

Salon dekorasyonunda şömine kullanımı

Salon dekorasyonunda şömine kullanımı

TELEVİZYON VE ŞÖMİNE BİRLİKTE NASIL KULLANILIR?

Son dönemlerde ev dekorasyonunda modern tasarımlar sıklıkla yer almaya başladı. Yenilikçi bir bakış açısıyla döşenmiş salonlarda televizyon ve şömine bir arada kullanılabilir.

Televizyonla şömine kullanımı

Televizyonla şömine kullanımı

Genellikle şöminenin bulunduğu duvarda televizyon kullanılması çok fazla önerilmemektedir. Çünkü yükseklik ve ısı açısından sıkıntılar oluşabilir. Ancak doğru bir televizyon ve şömine seçimiyle yardım alarak bu dizaynı kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Oturma alanında şömine kullanımı

Oturma alanında şömine kullanımı

FARKLI TASARIMLARA ŞANS VERİN!

Eğer salon dekorasyonunda alışılmışın dışında özgün dokunuşlardan hoşlanıyorsanız; klasiği bir kenara bırakarak şömine dekorasyonunda farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Farklı şömine dekorasyonları

Farklı şömine dekorasyonları

Salonunuzun boyutu ve şekline uyum sağlayacak şömine tasarımları arasından kendi zevkinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz. 

Farklı şömine dekorasyonları

Farklı şömine dekorasyonları

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0