Yemek odası nasıl dekore edilir? Yemek masası takımı nasıl yerleştirilir?

Evlerin en gözde alanlarından biri olan yemek odalarının dekorasyonunda göz önüne alınması gereken bazı detaylar var. Peki, yemek odası takımı nasıl yerleştirilmeli? Yemek odası dekorasyonu nasıl oluşturulur? Yemek odası mobilyaları nasıl yerleştirilmeli? Küçük yemek odaları nasıl dekore edilir? Yemek odalarında hangi renkler kullanılmalı? Yemek odalarında aksesuar nasıl seçilir? İşte cevaplar...

Evlerde en sık kullandığımız yerlerden biri olan yemek odaları, ailemiz ve sevdiklerimizle güne başlarken ya da günün sonunda sohbetlerimize eşlik eden alanlardır. Doğru bir yemek odası dekorasyonu hem işlevsel hem de şık olmalıdır. Bunun için de dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Sıcak ve doğru döşenmiş bir yemek odası, hazırladığınız sofrayı daha göz alıcı hale getirecektir. Aynı zamanda ihtiyaca yönelik dekore edilmiş bir yemek odası, burada geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli hale getirecek. Gelin, her eve uygun doğru bir yemek odası dekorasyonu için bilinmesi gereken detayları birlikte mercek altına alalım.

YEMEK ODASI MOBİLYALARI NASIL YERLEŞTİRİLMELİ?

Öncelikle yemek odası dekorasyonunda ilk dikkate alınması gereken nokta; yemek masasının yerleştirileceği alanın belirlenmesidir. Salon ve yemek odasının bir arada olacağı şekilde bir dekorasyon ya da yalnızca yemek odası dekorasyonu yapmak arasında oldukça büyük farklar vardır. Bundan dolayı ilk olarak yemek odasını yerleştirmeyi düşündüğünüz odaya karar vermekle işe başlayın.

Ardından yemek odası takımını yerleştireceğiniz alanın boyutunu göz önünde bulundurmalısınız. Eğer ufak bir alanda yemek odası dekorasyonu oluşturacaksınız; fazladan konsol, vitrin ya da aksesuar kullanmaktan kaçınmalısınız. 

Yemek odası takımının yer alacağı alan ve boyutu belirledikten sonra; tam orta noktada yemek masasının olmasına özen göstermelisiniz. Yemek odalarında odak nokta yemek masalarıdır. Tüm eşyalar yemek masasının yerine, boyutuna ve şekline göre yerleştirilmelidir.

Yemek masasının yerini belirledikten sonra geri kalan mobilyalar hafif açılı ve birbirine bakacak şekilde konumlandırılmalı. Eşyalarınızı duvara paralel olacak şekilde yerleştirirseniz dekorasyonda bütünlüğü bozabilirsiniz. 

Eğer yemek odanızın zeminleri ahşap parke ile döşenmişse halı kullanmayabilirsiniz. Görüntü fazlalığı oluşturacak her adımdan kaçınarak güzel bir geçiş oluşturmak sizin elinizde!

KÜÇÜK YEMEK ODALARI NASIL DEKORE EDİLİR?

Yemek odalarında ayna kullanmayı düşünürseniz; masanın tam karşısına yerleştirebilirsiniz. Eğer yemek odalarınızın boyutu dar ve küçükse; büyük boyutlarda ayna ya da aynalı konsollar kullanarak alana derinlik katabilirsiniz. Öte yandan cam aksesuarlar da gün ışığını yansıttığı için bulunduğu alanın daha ferah görünmesini sağlamaktadır. 

Yemek odalarında en göze çarpan konulardan biri de aydınlatmadır. Rahat bir şekilde yemek yiyebilmek için yeterli miktarda ışıklandırma kullanılmalıdır. Bundan dolayı aydınlatmalarınızı yemek masalarının tavan kısmında olacak şekilde kullanmalısınız. Ekstra bir aydınlatma için dilerseniz lambader ya da led ışıklar da tercih edebilirsiniz. 

YEMEK ODALARINDA HANGİ RENKLER KULLANILMALI?

Yemek odalarında göz yorucu renklerden kaçınmanızı tavsiye ederiz. Beyaz, bej, krem ve pastel renkler kullanarak ferah ve iç açıcı bir yemek odası dekorasyonu oluşturabilirsiniz. 

Ya da dilerseniz kırmızı, sarı ve turuncu gibi canlı renkler kullanarak daha iştah açıcı bir ortam şekillendirebilirsiniz. Açlık hissini tetikleyen bu renkler, yemek odalarında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. 

Ancak genel anlamda renk seçimi yaparken mobilyalarınızın tarzını ve odanın bütününde hakim olacak stili göz önünde bulundurmalısınız.

YEMEK ODALARINDA AKSESUAR NASIL SEÇİLİR?

Yemek odasında ana mobilyalar yerleştirildikten sonra alanın boyutu, eşyaların stili ve kendi kişisel zevklerinize göre aksesuar seçimi yapabilirsiniz. Tablolar ve çerçeveler ile duvarlarınıza renk katabilir ya da mis kokulu mumlarla loş bir ortama imzanızı atabilirsiniz.

Bunun yanı sıra; şık bir yemek odasının olmazsa olmazlarından biri de çiçek kullanımıdır. Mevsime göre seçeceğiniz bitkilerle canlı bir görünümü yakalayabilirsiniz.

Mezopotamya nedir, nerede? Mezopotamya illeri hangileridir? Mezopotamya uygarlıkları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Mezopotamya nedir, nerede? Mezopotamya illeri hangileridir? Mezopotamya uygarlıkları nelerdir?
Masterchef'in gözdesi Somer Şef bu kez modasıyla gündem oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Masterchef'in gözdesi Somer Şef bu kez modasıyla gündem oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0