Grej nedir? Grej renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda özgün ve kusursuz bir görünümün sırrı olan renkler arasından seçim yapmak kimi zaman kolay olmuyor. Sıradanlıktan uzak ve güçlü bir renkle evinizin atmosferini değiştirmek istiyorsanız grej tam da size göre diyebiliriz. Peki, grej nedir? Grej renk ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını sizler için açıkladık...

Ev dekorasyonunda güçlü bir bakış açısı oluşturan renkler, dengeli bir şekilde kullanıldığında harika sonuçlarla karşılaşmanızı sağlayabilir. Genel olarak stillerin uyum içerisinde olduğu belirli bir renk skalası olsa her stile yakışacak bazı renk grupları da bulunmaktadır. Bunlardan biri de bej ve grinin harmanlanmasıyla oluşan grej rengidir. Salondan yatak odasına, mutfaktan banyoya kadar evin pek çok köşesinde kusursuz bir geçiş imkanı sunan grej rengiyle ev dekorasyonuna yeni bir soluk getirebilirsiniz. Gelin, son zamanların en trend renklerinden grej ile etkili bir dekorasyon yapmanın yollarına birlikte göz atalım.

2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonu renkleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABER2024 yılının rengi nedir? 2024 ev dekorasyonu renkleri nelerdir?

GREJ NEDİR?

Ev dekorasyonunda son zamanlarda çok sık kullanılmaya başlanan grej rengi, sıcak ve soğuk iki tonun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir nötr renktir. Asaletin simgesi olan gri ile samimi ortamların vazgeçilmezi bejin birleşiminden ortaya çıkan grej, evin her köşesinde hoş bir görünüm elde etmenizi sağlar. 

Grej

Grej

GREJ HANGİ DEKORASYON TARZLARIYLA UYUMLU?

Sıcak bej rengi ve soğuk tonlu grinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan grej, neredeyse her renkle uyum sağladığı için tüm dekorasyon stillerinde rahatlıkla tercih edilebilir.

Grej renk ev dekorasyonu

Grej renk ev dekorasyonu

Eğer grej rengini ana renk olarak kullanmak isterseniz; Bali dekorasyon stilinde yoğun ölçüde tercih edebilirsiniz. Sakin renklerin ve doğallığın ön planda olduğu Bali dekorasyon stilinde grej rengini açık renk gruplarıyla kombine edebilirsiniz. 

Grej dekorasyon önerileri

Grej dekorasyon önerileri

Grej aynı zamanda modern tarz dekorasyonlarda ve rustik tarz dekorasyonla da harika bir uyum yakalamaktadır. 

Grej rengin kullanıldığı dekorasyon stilleri

Grej rengin kullanıldığı dekorasyon stilleri

GREJ RENK SALONLARDA NASIL KULLANILIR?

Grej renk, salonların her köşesinde rahatlıkla kullanılabilecek bir renktir. Mobilyalarda grej renk tercih ederek detaylarda daha özgür bir bakış açısı benimseyebilirsiniz.

Grej renk salon dekorasyonu

Grej renk salon dekorasyonu

Dilerseniz aynı renk tonuna uyum sağlayacak dekoratif ögelerle bütünselliği yakalayabilir ya da aksesuarlarda canlı ve parlak renkler kullanabilirsiniz.

Grejin uyumlu olduğu renkler

Grejin uyumlu olduğu renkler

Grej renkli tekstil ürünlerine yer açarak evinizde büyük dokunuşlara imza atabilirsiniz. Koltukların üzerine yerleştireceğiniz örgü battaniyeler ya da yemek masalarının üzerine sereceğiniz örtülerde grej detaylar zarif bir görünümü evinize davet edecek.

Masa dekorasyonunda grej renk kullanımı

Masa dekorasyonunda grej renk kullanımı

Aynı zamanda aksesuarlarda da grej renkli vazoların içerisine yerleştireceğiniz rengarenk çiçekler yada pampaslar oldukça estetik görünecektir.

Grej renk aksesuar

Grej renk aksesuar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Semiha Sor 2 yıl önce

Aradığımherşey var gibi gözüküyor beğendim yalnız biz ev hanımıyım ne yapa biliriz boş vaktimiz cok para kısıtlı oylanacak bireyler bulur sanız sevinirim